Ružina meditacija

Ružina meditacija
Ako želite potaknuti vidovitost isprobajte ružinu meditaciju

Ako želite potaknuti vidovitost i probuditi svoje “treće oko”, koje se smatra središtem naše duše u budnom stanju a djeluje na našu intuiciju, duhovnost, predviđanja i sjećanja, isprobajte ovu meditaciju:

1. Sjednite na mirno mjesto gdje mjesto gdje vas nitko neće uznemiravati. Možete zapaliti svijeću ili mirisni štapić da stvorite ugodnu atmosferu. Kralježnica neka vam bude uspravna, a oči zatvorene. Započnite duboko disati kroz nos i opustite se. Otpustite sve mentalne i tjelesne nelagode. Ako vam misli odlutaju usmjerite pozornost na disanje: udah – izdah.

2. Nakon par minuta meditacije i fokusiranja na disanje osjećat ćete se opuštenima i otvorenima za korištenje vidovitosti. Usmjerite pozornost na područje između obrva i korijena nosa, na treće oko. To je mjesto na kojemu ćete vidjeti slike i bljeskove. Dok se budete fokusirali na to područje možete osjetiti toplinu ili neki sličan osjećaj. To je znak da se vaša vidovitost “zagrijava”.

3. Sada si na mjestu trećega oka vizualizirajte zatvoreni ružin pupoljak. Snažno se fokusirajte i dopustite umu da ga oblikuje. Promotrite detalje: boju, oblik … Sada zamislite kako se pupoljak otvara i otkriva vam svoju ljepotu.

4. Vizualizirajte si kako dodajete ružu nekome koga poznajete (prijatelju, članu obitelji, poslovnom partneru …). Kad toj osobi date ružu, primjetite kakve se promjene na njoj događaju. Je li promjenila boju, oblik? Dopustite umu da bude otvoren i slobodan.

5. Zatim dodajte ružu nekoj drugoj osobi koju poznajete. Što se događa s ružom? Promjene koje primjećujemo mogu nam otkriti u kakvom se stanju osoba nalazi.

6. Kada ste završili s davanjem ruže i praćenjem promjena pri razmjeni, ponovno povratite pozornost na disanje. Nakon par minuta usmjeravanja polagano počnite buditi svoje tijelo i otvorite oči.

Možda će vas zanimati i ovo: