Versajska palača: Zanimljive povijesne građevine

Versajska palača: Zanimljive povijesne građevine
Dvorac Versailles

U ovoj objavi možete vidjeti neke slike na kojima je poznata Versajska palača koja sigurno spada u top povijesne građevine. Naravno, takve građevine je najljepše vidjeti uživo, ali to nije svakome moguće, pa se možemo zadovoljiti i slikama. Za svaku fotografiju na kojoj je ova lijepa građevina smo kratko naveli nešto o njoj i objava je u kategoriji “Zanimljivosti”. Ako vas zanima, možete pogledati slike na kojima je Slavoluk pobjede. Ugodna zabava.

Versajska palača u Francuskoj

Versajska palača ili Dvorac Versailles u Versaillesu bila je palača, odnosno kraljevska rezidencija francuskih kraljeva.

Versajska palača
Dvorac je jedno od najposjećenijih turističkih atrakcija Europe

Dvorac u cjelini predstavlja nacionalni povijesni muzej Francuske u koji je uklopljena Galerija slika s bitkama.

Dvorac Versailles u Francuskoj
Od 1979. godine je na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine

Kada je Luj XIII. 1624. započeo gradnju lovačkog paviljona nedaleko od Pariza, nije mogao niti zamisliti da će ta skromna građevina jednoga dana postati političko i kulturno središte Europe, prijestolnica njegova sina Luja XIV.

Dvorac Versailles u Francuskoj
Versailles prestaje biti kraljevska rezidencija 1789. godine nakon Francuske revolucije

U Dvorani ogledala je 1783. godine zaključen Sporazum o Neovisnosti SAD-a.

Versajska palača u Francuskoj
1919. godine sklopljen mir između Saveznika i Njemačke i tako okončan Prvi svjetski rat, tzv. Versailleski mirovni ugovori

Da li vam se sviđaju ove fotografije na kojima je Versajska palača i da li ste je vidjeli uživo? Možete nam reći u komentarima ove objave. Hvala

Možda će vas zanimati i ovo: