Citati franjevaca koji će vas istinski oduševiti

Citati franjevaca koji će vas istinski oduševiti
Citati

U ovoj objavi su vam na raspolaganju za čitanje citati franjevaca. Ti citati su zanimljivi, totalno će vas oduševiti i natjerati na razmišljanje. Pročitajte sve citate u ovoj objavi te nam u komentarima ove objave dajte svoje mišljenje. Ako vas zanima, čitajte još neke jako dobre citate. Ugodna zabava.

Najljepši citati franjevaca – Sveti Franjo Asiški

Sveti Franjo Asiški je rođen u Asizu 1181. godine, a preminuo je u Porcijunkuli kod Asiza, 3. listopada 1226. godine. Pravo ime mu je bilo Giovanni Francesco Bernardone, te je bio utemeljitelj franjevačkog reda ili Reda manje braće, suutemeljitelj reda klarisa ili Reda siromašnih gospođa, a njime je nadahnut i Treći franjevački red, koji se danas dijeli na Samostanski treći red i Franjevački svjetovni red. Pročitajte neke njegove citate.

Opraštaju nam kad opraštamo.
Sveti Franjo Asiški

Neka mi Gospodin podari smirenost da prihvatim stvari koje ne mogu promijeniti, hrabrost da promijenim stvari koje mogu promijeniti i mudrost da ih razlikujem.
Sveti Franjo Asiški

Daj mi Gospode da shvatim bližnjega makar on mene ne shvatio.
Sveti Franjo Asiški

Čovjek će se pronaći kada se zaboravi.
Sveti Franjo Asiški

Primamo upravo kada dajemo.
Sveti Franjo Asiški

Citati – Sveti Leopold Bogdan Mandić

Sveti Leopold Bogdan Mandić je bio franjevac kapucin. Rođen je 12. svibnja 1866. godine u Herceg-Novom, a preminuo je 30. srpnja 1942. godine u Padovi. Sveti Leopold Bogdan Mandić je bio poznati ispovjednik, svećenik, promicatelj jedinstva kršćana i drugi kanonizirani hrvatski svetac Rimokatoličke Crkve. Pročitajte neke njegove zanimljive citate.

Bog, moj Gospodar tako hoće; neka se vrši volja njegova! Dostatno je ako mi dozvoli da mogu ispovijedati.
Sveti Leopold Bogdan Mandić

NE PROPUSTI  Citati hrvatskih pjesnika koji su uvijek bili zanimljivi

Imajte vjeru i život će vam biti dobar, smiren i kršćanski. Imajte vjere i naći ćete iscrpan odgovor na sva svoja pitanja i sva vaša iskušenja postat će podnošljiva a bol će se preobraziti u svjetlost!
Sveti Leopold Bogdan Mandić

Ljudi smo koji idu protiv struje. Neka nas ništa ne obeshrabri, već uvijek naprijed sa sigurnošću da Gospodin računa na svaki napor i nagrađuje svaku žrtvu.
Sveti Leopold Bogdan Mandić

Zahvalimo Bogu i zamolimo ga za oproštenje, jer se udostojao dozvoliti da naša ništatnost dođu u dodir s blagom njegove milosti.
Sveti Leopold Bogdan Mandić

Vjeru! Imajte vjeru! Bog je lijek i liječnik!
Sveti Leopold Bogdan Mandić

Koji su vam najljepši citati franjevaca?

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.