Humoristične serije koje su nas nekada zabavljale

Humoristične serije koje su nas nekada zabavljale
Humor

U ovoj objavi ćemo spomenuti neke humoristične serije, odnosno prisjetiti se na te serije koje su nas nekada stvarno super zabavljale i nasmijavale. Za svaku navedenu seriju ispod smo stavili kratak opis. Ako želite, možete u komentarima na dnu ove objave nešto reći o tim serijama, koja vam je bila najbolja i slično. Ako vas zanima, možete pročitati nešto o crtanim filmovima. Ugodna zabava.

Super humoristične serije

Allo, Allo

Režija: David Croft, Jeremy Lloyd
Scenarij: David Croft, Jeremy Lloyd
Uloge: Gorden Kaye, Carmen Silvera, Kim Hartman, Vicki Michelle, Richard Marner.

Allo Allo je britanska humoristična serija koja se prikazivala na TV kanalu BBC od 1982. do 1992. godine. Radnja serije se odvija za vrijeme Drugog svjetskog rata. Glavna uloga je René François Artois koji je vlasnik kafića u gradiću Nouvionu. Mali grad su okupirali Nijemci koji su pokrali vrijedne umjetnine. Među umjetninama su prvi ikada napravljeni sat sa kukavicom i slika Posrnula Bogorodica od Van Klompa. Renéov kafić služi kao skrovište dvojici britanskih pilota. René mora raditi za Pokret otpora koji mu stalno prijeti ubojstvom jer poslužuje Nijemce u svom malom kafiću.

Humoristične serije – Mućke

Režija: Martin Shardlow, Ray Butt, Susan Belbin
Scenarij: John Sullivan
Uloge: David Jason, Nicholas Lyndhurst, Roger Lloyd-Pak, Buster Merryfield

Mućke (Only Fools and Horses) je humoristična serija u kojoj su braća Trotter na tržnici londonskog predgrađa šverceri razne nekvalitetne robe. Derek Trotter sanja o velikom bogatstvu, no svi njegovi sumnjivi poslovi i planovi uvijek završavaju loše. Derek, Rodney i djed Trotter žive u državnom stanu u neboderu Mandela House u naselju Peckham jugoistočnog Londona.

Crna Guja

Režija: Martin Shardlow
Scenarij: Richard Curtis, Rowan Atkinson, Ben Elton
Uloge: Rowan Atkinson, Elspet Gray, Tim McInnerny, Stephen Fry, Hugh Laurie

Radnja prve sezone serije Crna Guja (Blackadder) počinje 1485. godine dok Engleskom vlada kralj Richard 3., a završava 1498. godine vladavinom kralja Richarda IV. Serija je vezana za Edmunda Crnu Guju, vojvodu od Edinburgha. Druga sezona super serije Crne Guje je smještena u doba kraljice Elizabete I. Crna Guja u ovoj je sezoni serije jedan od najbližih prijatelja kraljice. Uz Crnu Guju pojavljuje se i Baldrick, koji je ujedno jedini lik koji se stalno pojavljuje u sve četiri sezone serije. U trećoj je sezoni serije Crna Guja je batler princa Georgea za vrijeme kralja Georgea III. Četvrta sezona serije smještena je u doba Prvoga svjetskog rata. Crna Guja je satnik u britanskoj vojsci koji se nalazi na frontu i koji se stalno svađa sa svima, sa nadređenima i sa podređenima.

Humoristične serije – Zvonili ste milorde

Režija: David Croft, Roy Gould
Scenarij: David Croft, Jimmy Perry
Uloge: Paul Shane, Jeffrey Holland, Michael Knowles, Su Pollard, Donald Hewlett

Radnja serije Zvonili ste milorde (You Rang M’lord) je u dvadesetim godinama 20. stoljeća , u velikoj kući britanskih aristokrata. Prati život članova obitelji lorda Meldruma te njihove posluge. Serija započinje tijekom Prvog svjetskog rata kada dva vojnika na ratištu nailaze na tijelo časnika za kojega je Alf smatrao da je mrtav i pokušao ga je opljačkati. Kada su shvatili da je časnik živ, odveli su ga u bolnicu, a on im je obećao da im je vječni dužnik. Desetak godina dva ratna prijatelja se ponovno susreću kada se zaposle kod brata navedenog časnika, Lorda Meldruma.

NE PROPUSTI  Tajna lipovog cvijeta

Mr. Bean

Režija: John Birkin, John Howard Davies
Scenarij: Andrew Clifford
Uloge: Rowan Atkinson, Robyn Driscoll, Matilda Ziegler Matthew Ashforde

Mr. Bean je humoristična serija u kojoj su uživali ljudi u zemljama širom svijeta, te je time ostala jednom od najuspješnijih serija komedija svih vremena. Rowan Atkinson je glumio šašavog Mr. Beana koji je sve stvari radio na svoj čudan način. Mr.Bean je totalno zbunjen lik koji jako malo govori, ali to nadoknađuje s puno mimike.

Humoristične serije – Bračne vode

Režija: Linda Day, Gerry Cohen, Amanda Bearse
Scenarij: Ron Leavitt, Michael G. Moye
Uloge: Ed O’Neill, Katey Sagal, Christina Applegate, David Faustino

Glavni likovi u seriji Bračne vode (Married with Children) Al i Peggy jednaki su samo po tome što su u svome braku isto napaćeni. Svojim humorom ova serija bez cenzure oslikava jednu  realnu sliku života jedne američke obitelji srednje klase. Al Bundy je prodavač ženskih cipela. Upoznao je sadašnju suprugu koja je ostala trudna, a njegovi snovi o dobroj budućnosti raspršili su se u trenutku. Ala sada pate postupci njegove supruge Peggy dok ona većinu njegovih skromnih prihoda rasipa po trgovačkim centrima i frizerskim salonima. Peggy i Al roditelji su dvoje tinejdžera, Kelly i egocentričnog Buda.

Princ iz Bel Aira

Režija: Jeffrey Melman, Michael Peters, …
Scenarij: Andy Borowitz , Michael Peters, Jeff Pollack
Uloge: Will Smith, James Avery, Alfonso Ribeiro, Janet Hubert-Whitten

Radnja serije Princ iz Bel Aira (The Fresh Pince of Bel Air): Zabrinuta zbog toga što joj sin ne shvaća ozbiljno, da život shvati ozbiljno, Willa njegova majka šalje živjeti kod tetke Vivian i njene obitelji, u Bel-Air da se uozbilji. Na početku, tetak Philip inzistira da se Will prikladno odijeva, a on se na prvoj večeri pojavljuje u reperskoj odjeći. U seriji se događaju sukobi unutar generacije . Jedanaestogodišnja Ashley u školu ide odjevena u uniformi, 23-godišnja, Hilary je ovisnica o šopingu, a Carlton je previše konzervativan za Willove pojmove.

Humoristične serije – Crveni patuljak

Režija: Ed Bye, Andy DeEmmony
Scenarij: Rob Grant, Doug Naylor
Uloge: Craig Charles, Danny John-Jules, Robert Llewelyn, Chris Barrie

Crveni patuljak (Red Dwarf) je komedija BBC-a 2 s najdužim stažem emitiranja i velikom gledanošću. Crveni patuljak je snimljen u osam sezona (ukupno 52 epizode). Radnja počinje na Crvenom patuljku, rudarskom brodu planeta Jupiter. Nadalje, ostatak serije događa se u budućnosti. Udaljen milijunima svjetlosnih godina od Zemlje, Lister je jedini preživjeli pripadnik ljudskog roda. Holly je senilni kompjuter sa svemirskoga broda. Rimmer je sada hologram sa svim neurozama i manama originalna modela. Lutajući svemirom bez cilja, ekipa propalica susreće nepoznate predmete, mutirane viruse i izobličeno vrijeme.

NE PROPUSTI  Torinsko platno spada u velike svjetske misterije

Državnik novog kova

Režija: Geoffrey Sax, Graeme Harper
Scenarij: Laurence Marks, Maurice Gran
Uloge: Rik Mayall, Marsha Fitzalan, R.R. Cooper, Michael Troughton

Državnik novog kova (New Statesman) je super humoristična serija koja je prava politička satira. Glavna uloga je bezobzirni bivši konzervativac Alanu B’Stardu koji kreće u boj kao novopostavljeni europski predstavnik za unutarnje poslove.

Humoristične serije – Dražesni pupoljci svibanjski

Režija: David Giles, Robert Tronson, Rodney Bennett
Scenarij: Paul Wheeler, H.E. Bates, Richard Harris
Uloge: David Jason, Pam Ferris, Philip Frank, Stephanie Ralph

Dražesni pupoljci svibanjski (The Darling Buds of May) je humoristična serija u kojoj je Sidney Larkin otac obitelji koji upravlja velikim imanjem. U cijelom svom radnom vijeku izbjegava plaćanje poreza. Poreznik Charley Charlesworth ima zadatak ispitati kako to Larkin posluje. Susret s toplom i veselom obitelji, te posebno s najstarijom Larkinovom kćeri Mariette, će mu u potpunosti promijeniti život.

Sledge Hammer

Režija: Alan Spencer
Uloge: David Rasche, Anne-Marie Martin, Leslie Morris, Harrison Page

Sledge Hammer je humoristična serija koja je parodija filmova o Prljavom Harryju. Radnja se vrti oko detektiva Sledgea Hammera koji je nasilan policajac. On puca u ljude koji cestu prelaze izvan zebre. Sledgeova partnerica je pametna Dori Doreau. Hammeru i Doreau je šef kapetan Trunk koji uglavnom vrišti na Hammerove gluposti.

Humoristične serije – Dragi Johne

Režija: Hal Cooper
Scenarij: Eric Pomerance
Uloge: Judd Hirsch, Jane Carr, Jere Burns

U seriji Dragi Johne (Dear John) Johna Lacey je rastavljeni srednjoškolski nastavnik koji se useljava u momački stan. Ide na grupnu terapiju za rastavljene i uči živjeti novim, samačkim životom. Tijekom serije, likovi iz grupne terapije pomažu jedni drugima u raznim novonastalim situacijama koje su ujedno i urnebesne.

Alf

Scenarij: Paul Fusco, Tom Patchett
Glumci: Paul Fusco, Max Wright, Anne Schedeen, Andrea Elson, Benji Gregory

ALF je američka humoristična serija koja se originalno emitirala od 1986. do 1990. na programu TV NBC. Njen protagonist je bio Gordon Shumway ili Alf, vanzemaljac sa planeta Melmac, koji se sa svojim brodom srušio na imanje prosječne američke porodice Tanner, a koja ga je onda usvojila. Alf je visok oko 95 centimetara, a glavno jelo su mu mačke. Ima neizmjeran smisao za humor i puno jede.

Koje su vam najbolje humoristične serije? Možete nam reći u komentarima. Hvala.

Možda će vas zanimati i ovo: