Minecraft free game online – Popularna igrica

Minecraft free game online - Popularna igrica
Minecraft free game online

Zabavite se uz popularnu i dobro poznatu igricu Minecraft free game. U svom svijetu uništavajte kocke, postavljajte nove kocke, rabite alat, gradite. Ugodna zabava!

Minecraft free game – Razvoj igre

Minecraft free game je sandbox video igra koju je izumio švedski programer Markus “Notch” Persson i kasnije ju je razvijao Mojang. Minecraft free game kreativnim igračima dopušta izgradnju tvorevina od kocaka (eng. blocks) u postupno generiranim 3D svijetovima. U igri će igrač i istraživati teren, sakupljati resurse, automatizirati proizvodnju, te boriti se sa stvorenjima tzv. ruljama (eng. mob) i ostalim igračima. Postoji više načina igre: preživljavanje (eng. survival) gdje igrač sakuplja resurse da bi stvarao (eng. crafting) složenije kocke, maštovitom (eng. creative) gdje igrači imaju neograničene kocke i zdravlje na raspolaganju i mogućnost letenja.

Avantura (eng. adventure) gdje igrači ne mogu postavljati ili uništavati kocke, samo upravljati njima, te gledalac (eng. spectator) koji je sličan avanturističkom (eng. adventure) načinu igre samo što igrači mogu letjeti i kroz zidove. Teksture kocaka u Minecraftu su 8×8 bez modova, a s modovima nisu ograničene, iako je uobičajeno 16×16 ili 32×32. PC inačica igre poznata je po brojnim modifikacijama koje obogaćuju igru. Oduvijek su igrači koristili vrlo brojne bugove u igri za farme rulja, dizala predmeta, zamke, detektora promjene kocaka, sažimanje prostora, prolaženje kroz kocke, uništavanje neuništivih kocaka i puno, puno više, sve na nekoliko načina.

Cilj igre

Cilj igre Minecraft free game je osvojiti svih 34 postignuća. Igrač u svakom trenutku može igrati u prvom ili trećem licu. Da bi pokupio neku kocku, prvo ju treba uništiti. Ako se prilikom uništavanja rabio ispravan alat, igrač može pokupiti kocku, inače kocka nestaje. Neki se predmeti mogu beskonačno proizvoditi, npr. kamen dodirom tekuće vode i lave, pšenica, drvo i sirova svinjetina. 3D Minecraft svijet sastoji se od niza poravnatih kocaka oblikovanih kao teren, npr. planine, doline, mora… Igrači uništavaju ove kocke i postavljaju ih drugdje, stvarajući razne konstrukcije.

NE PROPUSTI  Pravila igre za sudoku slagalicu

Glavni lik zove se Steve ili Alex, ovisno o presvlaci (eng. skin) lika kojeg je igrač odabrao. Minecraft svijet je podijeljen na 40 bioma, od pustinja i savana, preko džungla i šuma breza do sniježnih polja i ledenih ravnica. Igrač se kreće kroz različite biome često prelazeći rijeke i jezera. U igri dan i noć traju po 10 minuta. Igrač upoznaje životinje, seljake i čudovišta po noći. Životinje će ubiti za hranu ili druge predmete koje će kasnije iskoristiti za izrađivanje (eng. crafting) složenijih kocaka. Čudovišta nastaju po noći i uključuju zombije, paukove, kosture s lukom i strijelom, zelene creepere čiji je cilj eksplodirati pred igračom i dr.

Izmišljeni svijet

U igri Minecraft free game fizički svijet nije sličan onoj na Zemlji, i kao neki posebni magični svijet koji ima svoja pravila tako da Minecraft okruženje ima nerealistična i nadnaravna pravila. Na primjer kocke mogu lebdjeti u zraku bez ikakve potpore, s izuzetkom pijeska, šljunka i još nekih. Voda i lava teku iz početne kocke koji se može ukloniti postavljanjem bilo koje kocke na njegovo mjesto. Vrlo složeni sustavi mogu se napraviti u Minecraftu koristeći crveni kamen (engl. redstone) i naredbene kocke (eng. commandblocks). Potonji su dostupni samo u maštovitom (eng. creative) načinu igre i to korištenjem naredbe za ragovor (eng. chat). Mnogi su igrači napravili simulacije ostalih igara i žanrova u Minecraftu, npr. tower defense, Angry Birds, Splatoon, Agar.io, Donkey Kong i vlastite mini-igre poput Super Craft Bros, Missile Wars.

Minecraft free game – Podsvijetovi i dimenzije

U Minecraftu postoje tri dimenzije: Overworld (Nadsvijet), Nether (Neter) i The End (Kraj). Nadsvijet je dimenzija u kojemu je igrač na početku kad stvori novi svijet. Neter je dizajniran na osnovi pakla. U Neter igrač dolazi stvaranjem portala u Nadsvijetu pomoću opsidijana i kresiva. Neter služi za dobivanje supstanci za kuhanje napitaka i osam puta brže putovanje kroz prostor nego u Nadsvijetu. U Kraju se nalazi jedan od gazda (eng. boss), zmaj Ender Dragon, i mnogi Endermani, rulja (eng. mob) koji su parodija na Slender Mana u stvarnosti. U Minecraftu postoji još jedan gazda koji se zove The Wither koji prilikom smrti ispušta predmet (zvijezda Netera) koji je nužan za izgradnju sjetionika (eng. beacona), najvrijednijeg bloka u Minecraftu koji omogućuje stalne efekte bližim igračima. Također služi za osvjetljenje.

NE PROPUSTI  Ice Cream - zabavne igre za one najmlađe

IZVOR: Wikipedija 

Minecraft free game

Možda će vas zanimati i ovo: