Mirisna babovka – Najbolji recepti za slatka jela

Mirisna babovka - Najbolji recepti za slatka jela
Recepti

U ovoj objavi možete vidjeti recept kako se pravi mirisna babovka. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka jela ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za odreske u preljevu od šampinjona” ili “Odresci u preljevu od šampinjona” i kliknete “Search”.

Mirisna babovka

Sastojci:

1/4 margarina, 1,4 kg šećera, 4 jajeta, 0.5 kg brašna, približno 2 dcl mlijeka, 1 omot praška za pecivo, 0.5 žlicice cimeta, na vrhu noža klinčića, na vrhu noža pimente, na vrhu noža muškatnoga oraščića, 6 dkg kakaa; masnoća i brašno za mazanje; 3 dkg šećera u prahu i 1 omot vanilin šećera.

Priprema:

Umiješamo masnoću, dodamo joj šećer i jaja jedno za drugim. Masu ostučemo pjenjačom tako da lijepo naraste. Zatim dodamo brašno sa praškom za pecivo, mlijeko, mirodije i kakao te sve umijesimo u tijesto. Iza toga ga stavimo u namazan i brašnom posut okrugao model. Pečemo približno 1 sat u pećnici koja ne smije biti suviše vruća. Zatim još toplu babovku izvrnemo na tanjur, i dobro je pošećerimo mješavinom šećera u prahu i vanilin šećera.

Možda će vas zanimati i ovo: