Recept za gulaš – Najbolji recepti za slana jela

Recept za gulaš - Najbolji recepti za slana jela
Recepti

U ovoj objavi možete pogledati recept za gulaš. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slana jela ili slatka jela, upišete u pretragu npr. “Recept za kolač od trešanja” ili “Kolač od trešanja” i kliknete “Search”.

Recept za gulaš

Sastojci:

700-800 grama juneće plećke
Dvije glavice crvenog luka
Vegeta
Kajenska paprika
Malo brašna

Priprema:

Meso isjecite na kockice i pripremite posudu sa vodom koja će vam služiti za dolijevanje da gulaš ne bi zagorio. Kuhanje gulaša zahtijeva pažnju i vrlo brzo može da zagori ako se ispusti iz vida. Luk isjeckajte i stavite da se pirja na ulju. Kada luk dobije lijepu zlatkastu boju dodajte isjeckano juneće meso i promiješajte. Sada pazite kako se meso pirja, da li je temperatura previše jaka , da li se meso lijepi za dno posude? Odmah dodajte malo vode kako bi se ovaj dio pripreme gulaša odvijao bez problema.

Prvih 15 minuta stalno pazite da se meso krčka u malo tekućine, tako će poslije biti mekano za jelo. Poslije 15 minuta meso je poprimilo lijepu boju i pustilo svoj sok. Sada ga pospite kašikom kajenske paprike i kašikom vegete. Promiješajte jelo i nalijte vode tako da je ima dovoljno, a da se ipak vide komadi mesa. Pratite da se gulaš konstantno krčka i da ima vode u narednih pola sata. Sada je vrijeme da pustite da voda ispari toliko da sastojci ovog jela izgledaju kao da su u saftu, izmaknite i pospite kuhačom brašna. Izmješajte i dodajte dvije šolje vode. Pustite da gulaš krčka još 15 minuta.

Možda će vas zanimati i ovo: