Vjerovali ili ne br.6

Vjerovali ili ne br.6
Ako mrava izvučete iz mravinjaka, odnesete deset kilometara dalje i pustite, kukac će na osnovi njuha s lakoćom pronaći put do “kuće”!

Franz Schubert je dugi niz godina skladao glazbu na gitari koja je visjela s kuke iznad njegovog kreveta, jer si nije mogao priuštiti klavir!

Kad bi sve haljine za lutku Barbie koje su prodane od početka njezine proizvodnje 1959. do danas bile postavljene jedna do druge, protezale bi se četiri puta od Londona do Sydneyja!

Suprotno uvriježenome mišljenju, krpelja nije pametno rotirati kako biste ga odstranili s kože, jer tako možete otkinuti njegovu čeljust te, u slučaju da je kukac zaražen, povećati vjerojatnost infekcije!

Stručnjaci na Sveučilištu u Liverpoolu ispitali su vid 200 osoba starosne dobi između 18 i 75 godina, te došli do zaključka da starije osobe zelenu boju percipiraju kao žućkastu!

Ako mrava izvučete iz mravinjaka, odnesete deset kilometara dalje i pustite, kukac će na osnovi njuha s lakoćom pronaći put do “kuće”!

Vlasnik jednog pariškog kafića nemalo se razljutio kad mu je inspektor “na pravdi boga” odrapio kaznu od tisuću eura. Naime, neki gost je vratio prazne čaše sa svog stola na šank, što je revni inspektor protumačio kao – rad na crno!

Glodavci su najveći red sisavaca: broje čak četiri tisuće vrsta. Žive po svim kontinentima, a veličina tijela varira im od 5 cm, koliko ima afrički patuljasti miš, do oko 120 cm dugoga vodenog prasca (kapibare).

Na dan vjenčanja za kolegu s posla Rolfa Rotseta, u ljeto 1996. godine, Norvežanka Helge Lorence nosila je veo dugačak 204 metra, koji je pridržavalo 186 djeveruša!

NE PROPUSTI  Vjerovali ili ne br.8

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)