Vjerovali ili ne br.7

Vjerovali ili ne br.7
Golubovi se ubrajaju u najinteligentnije ptice. Jedna su od rijetkih pernatih stvorenja koja prepoznaju vlastiti odraz u ogledalu, a mogu razlikovati ljude na fotografijama.

Prvi modni magazin, Le Mercure Galant, tiskan je davne 1678. godine u Francuskoj, a ciljao je na mušku publiku. Dame su svoj modni magazin dobile tek šesnaest godina kasnije!

Prema islandskoj legendi, ako za Božić na poklon ne dobijete komad nove odjeće, sljedećeg dana pojest će vas Jolakottur, strašno čudovište nalik na mačku!

Na središnjem trgu kanadskog gradića Glendon stoji njegov simbol – knedla visoka devet metara i teška 2.700 kilograma!

Oznaka za rubidij bromid, RbBr, jedina je kemijska formula koja je palindrom!

Moderna inačica golfa nastala je u 15. stoljeću u Škotskoj. Najstariji golf-teren na svijetu, Musselburgh Links, danas je u privatnom vlasništvu.

Golubovi se ubrajaju u najinteligentnije ptice. Jedna su od rijetkih pernatih stvorenja koja prepoznaju vlastiti odraz u ogledalu, a mogu razlikovati i ljude na fotografijama.

Nakon što je pročitao knjigu o budizmu, kineski milijarder Liu Jingchong odlučio je razdijeliti svoje bogatstvo potrebitima, preseliti se u kolibu u planinama i provesti ostatak života u molitvi i meditaciji!

Montpelier (Vermont) najmanji je glavni grad neke američke države. Ima populaciju od devet tisuća stanovnika i jedini je glavni grad neke savezne američke države koji nema McDonalds!

NE PROPUSTI  Vjerovali ili ne br. 12

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)