Smiješne slike političara –  Obećanja i izbori danas

Smiješne slike političara -  Obećanja i izbori danas
Smiješne slike političara i izborna obećanja

Donosimo nove slike, ovaj puta smiješne slike političara. Najbolje je kada se održavaju izbori danas, kao i prije, pa nam politika, odnosno političari obećavaju sve i svašta. Na kraju, od obećanja ni “o”. Al’ stvarno, nisu oni ništa krivi, ništa i ne naprave kao što slika govori. Pogledajte i ostale naše šaljive smiješne slike. Ugodna zabava. 🙂

Smiješne slike političara – Vrste izbora

Da se podsjetimo kakvi sve mogući izbori danas postoje:
Izbori za Europski parlament.
Izbori za mjesne odbore.
Izbori za predsjednika države.
Izbori za gradonačelnika.
Izbori za premijera.
Izbori za vladu
Izbori za župana.

Možda smo nešto propustili. Ako jesmo, dodajte vi u komentarima.

Podsjetnik nekih pojmova

Europski parlament

Europski parlament jedino je izravno izabrano tijelo Europske unije koje zajedno s Vijećem ministara čini zakonodavnu vlast Europske unije. Sastoji se od 766 zastupnika, koji se biraju svakih 5 godina te predstavljaju 500 milijuna građana Europe.

Izvor: Wikipedija

Smiješne slike političara – Mjesni odbor

Mjesni odbor u Republici Hrvatskoj je oblik mjesne samouprave koji se osniva statutom jedinice lokalne samouprave (grada ili općine) kao oblik neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju o lokalnim poslovima od neposrednog i svakodnevnog utjecaja na život i rad građana.

Izvor: Wikipedija

Predsjednik države

Predsjednik države je naziv šefa države u republikama. Iako je formalno najviše rangirani dužnosnik u državi, predsjedničke ovlasti variraju ovisno o ustavnim odredbama. Tako u mnogim parlamentarnim demokracijama (npr. u Hrvatskoj) predsjednik ima uglavnom ceremonijalne dužnosti, osim u slučaju izvanrednih okolnosti u kojima može preuzeti i veće ovlasti.

Izvor: Wikipedija

Smiješne slike političara – Gradonačelnik

Gradonačelnik (pov. “načelnik”) je dužnosnik koji se nalazi, najčešće, na čelu lokalne zajednice ili lokalne samouprave odnosno čelnik je njezine izvršne vlasti. Ovlasti gradonačelnika, njegova odgovornost, način izbora i druge karakteristike ovise o državi, njezinom administrativnom ustroju, stupnju autonomije koje ima lokalna zajednica u odnosu na središnju vlast, i slično.

NE PROPUSTI  Smiješne slike doktora koje će vas jako nasmijati

Izvor: Wikipedija

Premijer

Predsjednik vlade, često i premijer (od fran. premier ministre – prvi ministar, jer je titulu prvi ponio 1624. kardinal Richelieu, engleski prime minister), prvi je čovjek vlade. U parlamentarnim sustavima on je šef izvršne vlasti.

Izvor: Wikipedija

Smiješne slike političara – Vlada

Vlada je najviše državno izvršno tijelo, koje djeluje za državu i u njezino ime, a koje ima svaka suverena država. Vlada može biti najefektivnije, pa čak i najviše tijelo vanjskog zastupanja dotične države, što ovisi o ustavnom uređenju i unutarnjim propisima te države o određivanju nadležnosti vlastitih tijela. Vlada je u pravilu skupno tijelo, sastavljeno od ministara i kojem predsjeda predsjednik vlade.

Izvor: Wikipedija

Župan

Župan, u suvremenom smislu, politička je funkcija u Republici Hrvatskoj, a predstavlja nositelja izvršne vlasti u županiji. U povijesnom smislu, župan, odnosno veliki župan, označava visokog dužnosnika koji se nalazio na čelu teritorijalno-organizacijskih jedinica u Hrvatskoj – županija.

Izvor: Wikipedija

Možda će vas zanimati i ovo: