Barbarossa (2009): Najbolji ratni i povijesni filmovi

Barbarossa (2009): Najbolji ratni i povijesni filmovi
Photo: YouTube Film365

Ispod možete vidjeti kratak opis za dramu, ratni i povijesni film Barbarossa, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Barbarossa

Godina filma: 2009

Filmski žanr: Drama, ratni film, povijesni film

Režija: Renzo Martinelli

Uloge: Ángela Molina, Raz Degan, Emanuela Postacchini, Antonio Cupo, Rutger Hauer i drugi.

Kratak opis radnje filma:

Njemačkog cara Barbarossu neće ništa zaustaviti da osvaja i širi svoje carstvo. No, mladić iz Milana, zajedno sa svojom vojskom od 900 ljudi poznatom kao četa smrti, spreman je izazvati cara.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

Većina filmskih žanrova ima svoj prototip u drugim umjetničkim izričajima, osobito u književnim žanrovima.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

NE PROPUSTI  Jude (1996): Najbolje drame i romantični filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Barbarossa i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: