Div iz Irske je zanimljivo otkriće

Div iz Irske je zanimljivo otkriće
Zanimljivosti i misterije

Fosiliziran div iz Irske (vidi fotografiju) pronađen je u Antrimu (Irskoj) 1895. godine. Visine je 3,6 metara. Otkriven je prilikom miniranja obližnje planine. Uz njegovu veličinu začuđujuće je još i činjenica što na svakom stopalu i ruci ima po šest prstiju.

Div iz Irske ima sličnosti sa divovima iz Biblije

Ono što je posebno zanimljivo je da se divovi sa 6 prstiju na rukama i nogama spominju i u Bibliji. Druga knjiga o Samuelu, 21,19-20: “Uz to nasta rat s Filistejcima u Gobu; tada je Jairov sin Elhanan iz Betlehema pogubio Golijata Gitejca, koji je imao kopljaču kao tkalačko vratilo.

Potom opet izbi rat u Gatu, gdje je bio neki čovjek visoka rasta: imaše taj na svakoj ruci i nozi po ŠEST prstiju, dakle dvadeset i četiri; i on bijaše potomak Rafin.”

Neki tvrde da se radi o prijevari, pošto su kasnije ti pronađeni divovi “nestali”. Što nije toliko ni iznenađujuće jer prkose evoluciji, pa se takve stvari zataškavaju. Važno je naglasiti da se u mnogim slučajevima stvarno radilo o prijevari, pa ne treba ni svakom “nalazištu” divova vjerovati, već treba proučiti.

Nisu jedini primjerci

Nisu ovo jedini primjerci koji su pronađeni. Da stvar bude zanimljivija, u Nevadi su pronađene divovske čeljusti. Kod Indijanaca iz Nevade postoji legenda o crvenokosim divovima visine 3.6 metara, koji su živjeli na njihovom području kad su oni tamo stigli. Prema povijesti Američkih Indijanaca, ti divovi su bili ubijeni u spilji. Tijekom iskapanja 1911. godine pronađena je ljudska čeljust. Na slici možemo vidjeti kako izgleda u usporedbi sa ljudskom čeljusti. 1931. pronađena su dva kostura na dnu jezera, jedan je bio visok 2.4 metara, a drugi nešto manje od 3.

NE PROPUSTI  Pobačaj i da li Bog odobrava prekid trudnoće

IZVOR: bwmistery.blogspot.com

Možda će vas zanimati i ovo: