Dvorci u Hrvatskoj koji će vas istinski oduševiti

Dvorci u Hrvatskoj koji će vas istinski oduševiti
Trakošćan

U ovoj objavi možete vidjeti slike na kojima su neki dvorci u Hrvatskoj. Dvorci koje smo izabrali za prikazati su istinski lijepi i zanimljivi. Uz slike dvoraca smo dodatno stavili neke osnovne podatke kao što je točna lokacija dvorca i slično. Objavu smo naravno stavili u kategoriju “Zanimljivosti” a ako ste vi posjetili neki dvorac možete nam u komentarima reći neke svoje dojmove. Ako vas zanima, možete pogledati neke slike gradova u Njemačkoj. Ugodna zabava.

Dvorci u Hrvatskoj – Trakošćan

Dvorac Trakošćan se nalazi u Hrvatskom zagorju u blizini Krapine. Dvorac je sagrađen u 13. stoljeću, te ga godišnje posjećuju brojni turisti. Ispod možete pogledati neke slike dvorca izvana.

Lijep pogled na dvorac Trakošćan.

Dvorci u Hrvatskoj Trakošćan
Trakošćan

Još jedan super pogled na moćni dvorac.

Dvorac Trakošćan
Dvorac Trakošćan

Dvorac i stabla oko njega.

Dvorac Trakošćan
Trakošćan Hrvatska

Trakošćan Hrvatska.

Dvorci u Hrvatskoj Trakošćan
Trakošćan

Zidine dvorca.

Zidine dvorca Trakošćan
Zidine

Dvorac Ozalj

Grad iz srednjeg vijeka Ozalj se nalazi na uzvisini iznad rijeke Kupe. U 18. stoljeću je prenamijenjen u dvorac. Na ulaz u grad, odnosno dvorac se nalazi pomični most. Pogledajte ispod neke slike dvorca.

Lijep pogled na dvorac Ozalj.

Dvorci u Hrvatskoj Ozalj
Ozalj

Most za ulaz u dvorac.

Stari grad Ozalj
Dvorac Ozalj

Dvorci u Hrvatskoj – Dubrovnik

Sada možete pogledati dvije slike dvorca u Dubrovniku. Pogledajte slike ovog lijepog i zanimljivog dvorca i recite nam nešto o njemu, kako se zove, nešto o njegovoj povijesti i slično. Naravno, ako ste ga posjetili, recite nam svoje dojmove.

Lijep pogled na more i dvorac koji je na uzvisini.

Dvorci u Hrvatskoj Dubrovnik
Dvorac u Dubrovniku

Još jedva lijepa slika dvorca.

Dubrovnik
Dubrovnik

Ovo bi bilo sve što se tiče ove objave. Recite nam u komentarima koji su vam najljepši dvorci u Hrvatskoj i koje ste posjetili. Naravno, osim ovih dvoraca što smo naveli i stavili neke slike, ima još brojnih lijepih hrvatskih dvoraca koji su zanimljivi. Recite nam koliko volite povijest Hrvatske i koje ste, osim dvoraca, druge povijesne građevine obišli u Hrvatskoj. Hvala.

NE PROPUSTI  Strašne maske koje će vas doista jako uplašiti

Možda će vas zanimati i ovo: