Goveđi naresci s krumpirom i peršinom

Ispod možete vidjeti recept kako se pripremaju goveđi naresci s krumpirom i peršinom. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za špagete alla carbonara” ili “Špageti alla carbonara” i kliknete “Search”.

Goveđi naresci s krumpirom i peršinom
Kuhanje i zdrava hrana

Dobri goveđi naresci s krumpirom i peršinom

Sastojci za 1 osobu:

– 150 g mekih goveđih narezaka
– 1/2 češnja češnjaka
– 2 žlice ulja
– 2 zrele rajčice
– sol

Prilog:

– 200 g krumpira
– 1 mala žlica kosanog peršina
– 1 mala žlica octa
– sol
– 2-3 male žlice ulja

Priprema

Stavite neoguljen krumpir u hladnu zasoljenu vodu i kuhate ga 40 minuta; kad postane mekan, ocijedite ga, oljuštite, ohladite i narežite na ploške, zatim začinite octom, koji ste već prije posolili, i uljem. Na kraju dodajte kosani peršin. Pripremite umak: umočite rajčice načas u kipuću vodu, ocijedite ih, oljuštite, razrežite napola, izvadite im sjemenke, pa ih narežite na kriške i ostavite da se ocijede.

U međuvremenu zgnječite češnjak, malo ga propirjajte na žličici ulja; kad požuti, skinite posudu s vatre pa dodajte rajčice. Posolite i nekoliko minuta kuhajte na jakoj vatri dok tekućina ne ispari. U posudi ili tavi ugrijte ostatak ulja i brzo, na jakoj vatri, prepecite goveđe nareske s jedne i s druge strane. Posolite ih. Prije nego što ih poslažete na tanjur na kojemu ćete ih poslužiti, posolite ih i prelijte toplim umakom. Poslužite ih zajedno s krumpirom i peršinom.

Da li ste isprobali ovaj recept kako se pripremaju goveđi naresci s krumpirom i peršinom? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Pročitaj još: Kuhanje

Kuhanje je termička obrada sirove hrane. Kuha se u vodi ili na pari na 100 °C. Osim kuhanja hrana se termički može još pripremati i pečenjem ili pirjanjem. Oba načina hranu termički obrađuju na temperaturi od preko 100 °C, s tim što se pirjanje odvija na nešto nižoj temperaturi, bliže 100 °C.

NE PROPUSTI  Recept za špinat - Najbolji recepti za slana jela

Kuhanjem se pripravljaju juhe, gulaši, razna jela koja se jedu žlicom ili pak jela poput kuhanog povrća, mesa ili tjestenine.

IZVOR: Wikipedija

Hrana

Hrana je bilo koja tvar koja apsorpcijom u ljudskom organizmu doprinosi očuvanju homeostaze istog. Hranu u užem smislu čine sljedeći sastojci:

– Ugljikohidrati
– Bjelančevine
– Masti
– Vitamini
– Minerali

Ona čovjeku omogućava svakodnevne aktivnosti.

IZVOR: Wikipedija

Koliko puta često kuhate i koje vam je najomiljenije jelo? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: