Lisica i roda: Najljepše bajke za djecu i priče za laku noć

Lisica i roda: Najljepše bajke za djecu i priče za laku noć
Bajke i priče za laku noć

Ispod možete pročitati lijepu i kratku bajku Lisica i roda. Autor je Jean de La Fontaine. Ako vas zanimaju još neke bajke za djecu, upišete u pretragu npr. “Snjeguljica i sedam patuljaka” i kliknete “Search”.

Bajke za djecu – MENU

Lisica i roda

Jednog je dana lisica pozvala kumu rodu na ručak. Obrok je bio jednostavan i lagan; istini za volju može se reći da je za pojesti bilo malo. Lisica je pripremila bistru juhicu i postavila je pred rodom na plitkom tanjuru. Lako je zamisliti kako roda, duga kljuna, nije stigla otpiti ni kapi ukusne juhice ali se zato lisica slasno najela i još slasnije smijala u sebi.

Zato joj je roda odlučila vratiti milo za drago i pozvala je drugi dan lisicu na ručak. Lisica je rado prihvatila poziv i točno u podne pojavila se kod prijateljice. Hrana je opojno mirisala po sitno sjeckanom pečenju i začinima. No, meso je bilo posluženo u visokom i uskom vrču.

Dok je roda svojim dugačkim kljunom lako grabila ukusne zalogaje, lisica nije nikako mogla ugurati njušku dalje od ruba vrča. “Draga prijateljice”, zadirkivala je roda, “ponijela sam se onako kao što si se ti prema meni. I zapamti, danas meni, sutra tebi!” Lisica se vratila kući ponižena i gladna.

Jean de La Fontaine

Da li vam se sviđa ova bajka? Možete nam reći u komentarima. Hvala

Možda će vas zanimati i ovo: