Ljepote Crne Gore koje su oduvijek bile privlačne

Ljepote Crne Gore koje su oduvijek bile privlačne
Crna Gora

U ovoj objavi možete vidjeti neke ljepote Crne Gore. To su ljepote raznih građevina i prirode koje su oduvijek bile privlačne i zanimljive. Naravno, najljepše ih je gledati uživo, a kako to uvijek nije moguće, onda pomognu i fotografije. Za svaku fotografiju na kojoj su slike Crne Gore smo stavili kratak tekst. Ako vas zanima, možete vidjeti neke ljepote Beograda. Ugodna zabava.

Zanimljive ljepote Crne Gore

Crna Gora je sredozemna i balkanska država na jugoistoku Europe. Na sjeveroistoku graniči sa Srbijom (duljina granice 124 km), na istoku sa Republikom Kosovo (79 km), na jugu sa Albanijom (172 km), Hrvatskom na jugozapadu (22,6 km), Bosnom i Hercegovinom na zapadu (245 km), dok priobalni dio mora, uz međunarodne vode, čini granicu sa Italijom.

Ljepote Crne Gore
Kopnena površina iznosi 13.812 km² dok površina obalnog mora iznosi 2.440 km². Obala je duga 293,5 km (90 km zračne linije) i osrednje razvedena (koeficijent razvedenosti iznosi 3,0)

Država zauzima uglavnom planinsko područje, a sastoji se iz pet prirodnih regionalnih cjelina: Stare Crne Gore, Brda, Sjeveroistočnoga škriljavoga gorja, Središnjega nizinskog prostora i Primorja.

Crna Gora
Temelji crnogorske države su kneževine Duklja i Zeta

Tijekom turske vladavine imala je autonomiju, a neovisnost od Osmanskog Carstva joj je potvrđena na Berlinskom kongresu 1878. godine.

Crna Gora
Od 1918. bila je dio sve tri Jugoslavije

Na referendumu održanom 21. svibnja 2006. godine građani Crne Gore su izglasali nezavisnost i razdruženje sa Srbijom sa ukupno 55,54 % glasova.

Ljepote Crne Gore
Neovisnost Crne Gore je proglašena 3. lipnja 2006. godine

Da li vam se sviđaju ove ljepote Crne Gore? Možete nam reći u komentarima ove objave. Hvala

NE PROPUSTI  NERASPADNUTA TIJELA - SRCE SV. LEOPOLDA MANDIĆA JE POTPUNO OČUVANO

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.