Robot Wars (1993): Sci-Fi filmovi

Robot Wars (1993): Sci-Fi filmovi
Photo: YouTube Deathdealeus1984

Ispod možete vidjeti kratak opis za akcijski i znanstveno fantastični film Robot Wars, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Robot Wars

Godina filma: 1993

Filmski žanr: Akcija, znanstvena fantastika

Režija: Albert Band

Uloge: Danny Kamekona, Steve Eastin, Peter Haskell, Yuji Okumoto, Barbara Crampton i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Odmetnuti pilot i arheolog moraju se udružiti kako bi osujetili pokušaje Centra da uskrsne skrivenog Megarobota, s kojim mogu osporiti prevladavajući poredak.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

NE PROPUSTI  The Silence of the Lambs (1991): Film Jonathana Demmea

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Robot Wars i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: