NLO u Baltičkom moru je velika zagonetka

NLO u Baltičkom moru je velika zagonetka
Najveće svjetske misterije

Jedna od novijih misterija. NLO u Baltičkom moru je misteriozni objekt nađen 19. lipnja 2011. u Sjevernom moru, između Švedske i Finske, i za sada mu se ne zna porijeklo. Objekt je stariji od 14.000 godina.

Neidentificirani potonuli objekt je pomoću sonarne tehnologije otkrila jedna švedska kompanija i to negdje između Švedske i Finske, a točna lokacija se drži u tajnosti.

Objekt se nalazi na dubini od 87 metara. Švedski ronioci su otkrili da mu je prečnik 60 metara i da je podignut na oko četiri metra iznad morskog dna. Nepoznati objekt ima zaobljene ivice, pa liči na pečurku. Na njegovom vrhu nalazi se otvor jajastog oblika koji izgleda kao ulaz u brod. Zanimljivo je da su na dnu mora primijetili i trag dužine 300 metara kojim je NLO mogao da se kreće dok se konačno nije zaustavio. Ronioci su primijetili da u krugu od 200 metara oko ovog misterioznog objekta, dolazi do ometanja rada nekih elektronskih uređaja.

NLO u Baltičkom moru je zanimljiv za istraživanje

Nekoliko objekata je zanimljivo za istraživanje.

Glavna kružna anomalija, misteriozni objekt prečnika od 60 metara, koji je i najinteresantniji.

Manji sekundarni objekt koji se nalazi 200 metara od prve anomalije sa područjem koji liči na dva „prozora gotičke crkve“.

Treća anomalija – Širok kameni izdanak sa pukotinom 28 metara visine i 275 metara Širine, koji leži oko 1.500 metara južno od velikog kružnog objekta, direktno na drugom kraju „traga“.

Švedska televizija Titan, priprema dokumentarac u suradnji sa Ocean X timom. U njemu će biti prikazani snimci dobijeni podvodnom kamerom i aparatima koji su ipak radili.

Član istraživačkog tima Peter Lindberg je rekao:

„Prvo smo mislili da smo naišli na stijenu, ali to je nešto drugo. Oko jajastog otvora na njemu se nalaze čudne formacije od kamenja koje izgledaju kao ognjišta. Uz to, na njima se nalazi nešto nalik na čađ. Pošto nikad nije zabilježena vulkanska aktivnost u Baltičkom moru, nemamo drugo objašnjenje“.

NE PROPUSTI  Zanimljivosti o ribama za koje možda niste znali

“Čuli smo mnogo različitih objašnjenja, od toga da imamo posla da svemirskim brodom Georga Lukasa Milenijumskim Sokolom, do toga da se u morsko dno jednostavno nešto zarilo.” “Ne znamo da li je riječ o prirodnom fenomenu ili objektu. Kada smo tražili olupinu iz Prvog svjetskog rata, ovaj kružni objekt se samo pojavio na monitoru.” “Mnogo puta smo pretraživali to područje. Napravili smo 3D fotografije tog dijela morskog dna. Poslali smo ronioce, kao i robot kameru. Također smo uzeli uzorke morske vode i izmjerili nivoe radijacije i toksičnosti,” priča Lindberg.

Uzorak se ispituje

Uzet je uzorak sa ovog misterioznog NLO-a i trenutno je sve u fazi ispitivanja. Ovaj objekt nevjerovatno podsjeća na Milenijumskog Sokola iz Ratova zvijezda. Da li ga je napravio čovjek ili dolazi iz dalekog svemira?

Nadamo se da će odgovor uskoro stići s obzirom da ronioci kreću u istraživanje ove podmorske tajne.

“Ja mislim da neće naći ništa, eventualno neki veliki okrugli kamen,” skeptičan je Benjamin Radford, urednik Skeptical Inquirer magazina.

“Sonarne slike nisu toliko kvalitetne i često naprave lažne oblike.”

Dok je tim Ocean Explorer vidno uzbuđen zbog svog potencijalnog otkrića, ostali su malo skeptični po pitanju cijele situacije kada je u pitanju NLO u Baltičkom moru.

U prošlosti se već dešavalo da ova tehnologija zbuni znanstvenike jer snimi “čudne objekte” koji nisu ništa drugo do malo neobičnije kamene formacije.

Baltičko more se smatra grobnicom blaga i procjenjuje se da se u njemu krije oko 100.000 objekata.

IZVOR: bwmistery.blogspot.com

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)