Osnove dresure šteneta dobermana

Kada su u pitanju osnove dresure šteneta dobermana važno je shvatiti prema čemu želite napredovati. Dresura uči psa kako da dobije ono što treba i želi na primjeren i prihvatljiv način.

Ponašanje poput naskakivanja na jude, igre ugriza i lajanje je prirodno ponašanje mladog dobermana, a štene takvo ponašanje koristi instinktivno kako bi dobilo ono što treba. Kroz dresuru štene će naučiti bolje načine za ostvarivanje svojih ciljeva prihvatljive obiteljskoj sredini i u konačnici će biti sretniji pas.

Kućni ljubimci psi

Osnove dresure šteneta dobermana: Psi su rezultat vlasnika

Važno je razumjeti kako je štene dobermana vrlo različito od odraslog dobermana. Doberman mlađi od 6 mjeseci je u razvojnoj fazi. Mnoga ponašanja (režanje, grizenje i gruba igra) nisu znakovi agresije, nego jednostavno oblik ponašanja koji pomaže razvitku potrebnih mentalnih i fizičkih sposobnosti koje su dobermanu potrebne za preživljavanje u prirodi. Ovo ponašanje je zdravo, ali treba biti oblikovano od strane štenetove obitelji, kako bi se primjenjivalo na prihvatljiv način, baš kao što bi majka usmjeravala svoje štence u prirodi.

Dobermani, kao i drugi psi, rezultat su onoga što je vlasnik od njih napravio. Ne postaju dobermani samo tako agresivni, niti se problemi s ponašanjem pojavljuju tek tako. Ovi problemi rezultat su dobermanovih iskustava, a na vlasniku dobermana je kontrolira iskustva koje njegov pas proživljava. Isto tako obveza je vlasnika dresirati dobermana kako bi u konačnici imao sretnog i zadovoljnog psa.

IZVOR: dresura-ljubimac.blogspot.com

Pročitaj još: Kućni ljubimci

Kućni ljubimac je pripitomljena životinja koja živi s ljudima, ali ne služi za rad.

U Sjevernoj Americi najčešći kućni ljubimci su psi, mačke, ribe, glodavci, kunići i ptice. Oko 63 % Amerikanaca su vlasnici kućnih ljubimaca (71,7 milijuna), uglavnom pse i mačke. Konji, slonovi i magarci često služe za rad, ali se ne nazivaju ljubimcima. Neki psi i vrste ptica (primjerice sokol) također rade za ljude.

NE PROPUSTI  Zečevi su vrlo zanimljivi ljubimci

IZVOR: Wikipedija

Imate li vi kućnog ljubimca? Recite nam u komentarima. Hvala!

Možda će vas zanimati i ovo: