Palčica: Najljepše bajke za djecu i priče za laku noć

Palčica: Najljepše bajke za djecu i priče za laku noć
Bajke i priče za djecu

Ispod možete pročitati lijepu i poznatu bajku Palčica. Autor je Hans Christian Andersen. Ako vas zanimaju još neke bajke za djecu i priče za laku noć, upišete u pretragu npr. “Crvenkapica” i kliknete “Search”.

Bajke za djecu – MENU

Palčica

Jednom je živjela neka žena kojoj je vila darovala zrno ječma. Kad je zrno proklijalo, na biljčici se pojavila prelijepa djevojčica. Bila je tako malena da su je prozvali Palčica.

Palčica je veselo rasla među cvijećem, sve dok jednog dana žabac ne odluči da je uzme za ženu svom sinu. Djevojčica se silno preplašila i počela dozivati u pomoć.

Jedan dobrodušni hrušt, koji je upravo tuda prolazio, odvede je daleko od potoka i opasnosti koja joj je prijetila. Neko je vrijeme Palčica živjela u šumi, hraneći se jagodama i malinama te pijući kapi rose.

Kad je stigla jesen, morala je potražiti neko sigurnije skrovište. Našla ga je u jazbini jednog čudnog seoskog miša.

Zauzvrat, ona je morala mišu pospremati kućicu, a navečer mu pričati lijepe priče.

Miš je imao prijatelja, kuma krticu, koji je imao slab vid pa mu je trebala žena koja će mu pomagati.

Nedugo nakon toga Palčica je pronašla ranjenu lastavicu koju je njegovala sve dok ova nije mogla ponovo letjeti. Kad je shvatila da je kum krtica želi uzeti za ženu, pobjegla je s lastavicom. Odletjele su daleko i stigle u prekrasan vrt.

U tom je vrtu upoznala lijepog cvjetka, kralja cvijeća. On je djevojčicu odmah zaprosio jer mu se jako svidjela. Palčica je pristala-bila je to obostrana ljubav na prvi pogled. Kao kraljeva žena i Palčica je dobila krila, pa su tako leteći zajedno od cvijeta do cvijeta dugo, dugo živjeli sretno.

NE PROPUSTI  Trnoružica: Najljepše bajke za djecu i priče za laku noć

H. C. Andersen

Da li vam se sviđa ova bajka? Možete nam reći u komentarima. Hvala

Možda će vas zanimati i ovo: