Sjednica miševa: Bajke za djecu i priče za laku noć

Sjednica miševa: Bajke za djecu i priče za laku noć
Najljepše bajke i priče za laku noć

Ispod možete pročitati lijepu bajku Sjednica miševa. Autor je Jean de La Fontaine. Ako vas zanimaju još neke najljepše bajke za djecu i priče za laku noć, upišete u pretragu npr. “Žir i tikva” i kliknete “Search”.

Bajke za djecu – MENU

Sjednica miševa

Bajka poučava kako su mnogi spremni sve učiniti riječima, ali malo ih je koji će isto sprovesti u djelo.

Bio jedan mačak po imenom Žderošpek, koji je pohvatao već toliko miševa, da se ono malo preživjelih nije usuđivalo promoliti nos iz svoje rupe. Jadnici su se tiho šuljali u svojim rupama, previše uplašeni da bi izašli pa makar bili i gladni.

Jednog je jutra vragolasti mačak otišao u posjetu kod zaručnice koja je stanovala na krovu i zadržao se kod nje cijeli dan. Miševi su iskoristili priliku, izašli su iz skrovišta i odlučili sazvati skupštinu kako bi izmislili djelotvoran način da se zaštite od mačke.

Najstariji miš bio je izabran za predsjednika sastanka. Mudri stari miš je rekao: “Hajde da mu objesimo zvonce oko vrata pa ćemo ga čuti svaki put kad bude naišao.” “Odlično!” Ideja je prava! Učinimo što prije!” rekli su složno ostali miševi. Jedna je mišica upitala: “Tko je dobrovoljac?” “Nisam lud, ja ne idem!” uskliknuo je jedan od miševa. Drugi je rekao: “Ja bih to učinio, ali nisam sposoban.” I tako redom, svaki je miš nalazio opravdanje da ne izvrši tako opasan zadatak. Pošto je vrijeme odmicalo u beskorisnom brbljanju, predsjednik je uzeo riječi i rekao: “Prijatelji, Žderošpek bi se mogao vratiti svakog trenutka. Otpuštam sjednicu i doviđenja.”

Jean de La Fontaine

Da li vam se sviđa ova bajka? Možete nam reći u komentarima. Hvala

NE PROPUSTI  Gradski miš i seoski miš: Bajke za djecu i priče za laku noć

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.