Krema od povrća je izvrsna krema

Ispod možete vidjeti recept kako se priprema krema od povrća. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za sok od grapefruita i mandarinke” ili samo “Sok od grapefruita i mandarinke” i kliknete “Search”.

Krema od povrća je izvrsna krema
Jela od povrća

Ukusna krema od povrća

Sastojci za 1 osobu:

– 1 brašnast krumpir
– 1 mrkva
– 1 mala tikvica
– 1/2 kriške celera
– nekoliko listova kelja
– 1 kriška crvenog luka
– 1/4 kockice mesnog ekstrakta
– 1 žlica maslinova ulja
– eventualno 1 žlica ribanog parmezana

Priprema

Oljuštite krumpir i tikvicu, ostružite mrkvi tanak gornji sloj, celeru izvadite niti, očistite listove kelja, pa sve povrće dobro operite u nekoliko voda, zatim ga ocijedite, izrežite na veće komade, uspite u posudu, dodajte crveni luk, kockicu mesnog ekstrakta (1/4) i pola litre hladne vode pa poklopite i pustite da na umjerenoj vatri kuha oko tričetvrt sata.

Protisnite povrće kroz sito ili ga naprosto promiješajte mješalicom (mikserom) nekoliko puta. Tako usitnjenu masu povrća ponovno zagrijte, uspite je zatim u zdjelu i dodajte malu žlicu ulja. I u ovom slučaju su dane količine dovoljne za obrok dječaka ili djevojčice; ali se krema od povrća može pripremiti i za cijelu obitelj. Vrlo je ukusna i kao “zelena juha” i prikladna, makar začinjena samo uljem – za svakoga.

Da li ste isprobali ovaj recept kako se priprema krema od povrća? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Pročitaj još: Kuhanje

Kuhanje je termička obrada sirove hrane. Kuha se u vodi ili na pari na 100 °C. Osim kuhanja hrana se termički može još pripremati i pečenjem ili pirjanjem. Oba načina hranu termički obrađuju na temperaturi od preko 100 °C, s tim što se pirjanje odvija na nešto nižoj temperaturi, bliže 100 °C.

NE PROPUSTI  Pileća jetrica s povrćem: Najbolji recepti za slana jela

IZVOR: Wikipedija

Hrana

Hrana je bilo koja tvar koja apsorpcijom u ljudskom organizmu doprinosi očuvanju homeostaze istog. Hranu u užem smislu čine sljedeći sastojci:

– Ugljikohidrati
– Bjelančevine
– Masti
– Vitamini
– Minerali

Ona čovjeku omogućava svakodnevne aktivnosti.

IZVOR: Wikipedija

Koliko puta često tjedno kuhate? Možete nam reći u komentarima i navesti koje vam je najomiljenije jelo. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: