Srneći hrbat: Najbolji recepti za slatka jela

Srneći hrbat: Najbolji recepti za slatka jela
Najbolji recepti

Ispod možete vidjeti recept za srneći hrbat. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka jela ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za čokoladne roščiće” ili “Čokoladni roščići” i kliknete “Search”.

Srneći hrbat

Sastojci:

– 10 dag maslaca
– 10 dag šećera
– 6 jaja
– 10 dag naribane čokolade
– 10 dag škrobnog brašna ili običnog brašna
– 1 žličica praška za pecivo
– 2 žlice šećera za snijeg
– 10 dag oljuštenih i mljevenih badema
– marmelada za nadjev

Čokoladna glazura:

– 15 dag šećera
– 1 dl vode
– 9 dag čokolade
– 3 dag maslaca ili margarina
– bademi za ukras

Priprema:

Pjenasto umiješajte maslac, šećer i rum, a onda dodajte naribanu čokoladu. Škrobno ili obično brašno smiješajte s praškom za pecivo, pa to zajedno prosijte na umiješanu masu. Polako miješajte. Bjelanjke utucite u tvrd snijeg, stavite u njega dvije žlice šećera, pa onda tucite toliko dugo da se snijeg posve zgusne i da ga možete rezati. Zatim ga dodajte umiješanoj masi zajedno s mljevenim bademima. Pecite u dobro namaštenom i brašnom posutom modelu za srneći hrbat. Pečen i ohlađen kolač razrežite po dužini i namažite ga marmeladom. Na tanko ga namažite i po vrhu, a zatim ga oblijte glazurom. Ubodite bademe, koje ste prije toga razrezali po dužini.

Čokoladna glazura:

Kuhajte vodu i šećer tako dugo da vam se između dva prsta protegne kratka nit. Smekšajte čokoladu iznad pare, dodajte je mekom maslacu, pa miješajte tako dugo da masa postane rahla. Tada žlicu po žlicu dodajte ohlađeni šećerni sirup.

Da li ste isprobali ovaj recept? Možete nam reći u komentarima ove objave. Hvala

NE PROPUSTI  Valentin torta: Najbolji recepti za slatka jela

Možda će vas zanimati i ovo: