Svraka ukrašena paunovim perjem: Bajke za djecu

Svraka ukrašena paunovim perjem: Bajke za djecu
Najljepše bajke i priče za laku noć

Ispod možete pročitati lijepu bajku Svraka ukrašena paunovim perjem. Autor je Jean de La Fontaine. Ako vas zanimaju još neke najljepše bajke za djecu i priče za laku noć, upišete u pretragu npr. “Pijetao, mačka i miš” i kliknete “Search”.

Bajke za djecu – MENU

Svraka ukrašena paunovim perjem

Ovo je priča o svraki koja je jednog dana, u dvorištu seoskog imanja, pronašla na tlu nekoliko paunovih pera. Pošto je bila vrlo sujetna odlučila se s njima okititi. Rasporedila ih je po tijelu i pričvrstila na perje vlastitog repa. Sva okićena, počela se šepuriti po dvorištu.

Prijateljice su je u čudu pogledavale, ali ona, prepuna oholosti, već je čvrsto odlučila kako od sada pripada zbog svog novog izgleda otmjenijoj sredini.

Odgegala se tako do skupine prekrasnih paunova. Čim su je ugledali ovi su prasnuli u smijeh i izvrgli je ruglu svih prisutnih. Uz uvrede i poneki ubod kljunom, protjerana je iz njihove sredine. Ponižena i očerupana, svraka se vratila među sebi sličnima, no, ovi su joj zalupili vrata pred nosom uz riječi: “Prije si nas prezirala, sad se snađi kako znaš!”

Jean de La Fontaine

Da li vam se sviđa ova bajka? Možete nam reći u komentarima. Hvala

NE PROPUSTI  Bambi: Najljepše bajke za djecu i priče za laku noć

Možda će vas zanimati i ovo: