Inn of the Damned (1975) je zanimljiv film

Ispod možete pročitati kratak opis za horror i vestern film Inn of the Damned, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Inn of the Damned (1975) je zanimljiv film
Photo: Screenshot YouTube video Umbrella Entertainment

Horror film Inn of the Damned

Godina filma: 1975

Filmski žanr: Horror, vestern

Režija: Terry Bourke

Uloge: Alex Cord, Judith Anderson i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

U jednoj zabačenoj gostioni vlasnici iste oduzimaju život svakome tko bude sa njima blizu. U isto vrijeme u tom području jedan je tip u bijegu od zakona te ga progone lovci na ucjene. Bjegunac ne može izbjeći da se sretne sa vlasnicima gostione.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirat.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

NE PROPUSTI  Escape Room: Tournament of Champions (2021): Horror

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li te pogledali film Inn of the Damned i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: