Žena i tajna: Bajke za djecu i priče za laku noć

Žena i tajna: Bajke za djecu i priče za laku noć
Najljepše bajke i priče za laku noć

Ispod možete pročitati lijepu bajku Žena i tajna. Autor je Jean de La Fontaine. Ako vas zanimaju još neke bajke za djecu i priče za laku noć, upišete u pretragu npr. “Lav se sprema za rat” i kliknete “Search”.

Bajke za djecu – MENU

Žena i tajna

Jedan čovjek, da bi provjerio koliko je njegova žena sposobna čuvati tajnu, odlučio ju je staviti na kušnju. Jedno jutro, dok je još bio u krevetu, počeo je mrmljati: “Osjećam takav metež u trbuhu. Kako je to čudno… Oh čuda!” “Što se dešava?” upitala je žena. “Snio sam jaje!” rekao je suprug.” Pogledaj, još je toplo.” I pokaza ženi jaje koje je prethodne večeri ponio sa sobom u krevet. “Obećaj mi, molim te, da nećeš nikom reći! Ljudi će me nazvati “kokica”… oh, koja sramota!” Zamoli muž ženu.

Žena je obećala da će šutjeti, no obećanje nije potrajalo duže od svanuća. Čim je muž otišao na posao, žena je potrčala do susjede; “Moram se nekom povjeriti. Kad bi znala što se dogodilo mom mužu… ispričat ću vam, ali, molim vas, nikom ni riječi!” “Pričajte, hajde, pričajte! Dobro znate koliko povjerenja možete imati u mene!” Uvjeravala ju je susjeda.

“Noćas je moj muž snio jaje, ali puno deblje od običnih jaja”rekla je žena. Susjeda, nakon što se žena vratila kući, zaključila je kako nikako ne može zadržati za sebe tako veliku tajnu. Ispričala je događaj jednoj prijateljici, ali u žaru prepričavanja, ono jedno jaje iz priče umnožilo se na tri.

Prijateljica, koja je upravo bila krenula na tržnicu, jedva je dočekala da proširi priču i pošto je bila slabog pamćenja, prepričala je kako je čovjek snijeo čak četiri jaja. I tako iz usta u usta, broj jaja je počeo rasti svaki put kad bi se priča prenijela. Prije sumraka cijeli je grad znao kako je čovjek snijeo čak sto jaja.

NE PROPUSTI  Žir i tikva: Bajke za djecu i priče za laku noć

Jean de La Fontaine

Da li vam se sviđa ova bajka? Možete nam reći u komentarima. Hvala

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.