Zlatne ribice: Bolesti, uzroci, liječenje i prevencija

Ako čuvate vaše zlatne ribice u uređenom akvariju, dobro ih hranite, i spriječavate stresnih čimbenika, onda očekujemo da vaši ljubimci žive do svojeg punog životnog vijeka od 15-20 godina. No, budući da imate i drugog posla osim održavanja akvarija ribica, nije neobično da zaboravite provjerit neke parametre kao što su elektroliti akvarija, temperatura, pH, itd. Na taj način najviše se bolesti uvlače i napada vaše akvarijske ribe. Zbog toga, morate znati barem osnovne bolesti riba, uzroke, liječenje i prevenciju.

Ich ili Ick bolest zlatne ribice

Zlatne ribice: Bolesti, uzroci, liječenje i prevencija
Kućni ljubimci akvarijske ribice

Ich ili ick ribica bolest karakterizira pojava bijele mrlje na ljuski ribice, peraje, škrge. Ako se ne liječi, ona može ubiti sve ribe u akvariju. Ich je uzrokovana stresom, promjenom temperatura, i pogrešno rukovanje s ribicama. Neke pretjerano osjetljive vrste ribica čak i razvijaju ich zbog stresa nakon što su prebačene u novi spremnik.

Dodavanje soli za akavrij i anti-parazitske lijekove za vodu bi trebao izliječiti ribica ich bolesti. Da biste spriječili bolesti iz prikazanog, osigurati da vodni parametri su točni i da su ribe bez stresa.

Zatvor

Iako je opstipacija više fiziološko stanje nego bolest, te je uključen u popis zbog utjecaja na ribice. Zatvor, koji pokazuje kako izmet prateći iza ribica, mogu naglasiti ribe koje uzrokuju druge bolesti.

Zatvor je uzrokovan nedostatkom raznolikost i previše škroba u prehrani. Dakle lijek, treba dati više raznolikosti, dajući vaše ribi sjeckani špinat, grašak. 1 zrno soli Epsom bi trebalo biti dovoljno da vodi brigu o zatvoru kada su u pitanju vaše zlatne ribice.

IZVOR: kucni-ljubimci-elve.blogspot.com

NE PROPUSTI  Osnove dresure šteneta dobermana

Možda će vas zanimati i ovo: