Apocalypse Now (1979): Filmovi Francisa Forda Coppole

Apocalypse Now (1979): Filmovi Francisa Forda Coppole
Photo: YouTube StudiocanalUK

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu, akciju, misteriju i ratni film Apocalypse Now, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Apocalypse Now

Godina filma: 1979

Filmski žanr: Misterija, akcija, drama, ratni film

Režija: Francis Ford Coppola

Uloge: Roman Coppola, Albert Hall, Joe Estevez, Paul Lambert, Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film se temelji na romanu Srce tame, autora Josepha Conrada. Vrhunac je rata u Vijetnamu, a kapetana američke vojske Willarda pukovnik Lucas i general šalju da izvrši misiju koja, službeno, ‘ne postoji – niti će ikada postojati’. Misija: Potražiti tajanstvenog pukovnika Zelenih beretki, Waltera Kurtza, čija je vojska prešla granicu s Kambodžom i provodi hit-and-run misije protiv Viet Cong-a i NVA-e.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  I Am Woman (2019): Najbolje romanse filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Apocalypse Now i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: