Najbolje drame: Calm at Sunset (1996)

Najbolje drame: Calm at Sunset (1996)
Photo: YouTube bsbdu92

Ispod možete pročitati kratak opis za film Calm at Sunset. Ako vas zanimaju još neke najbolje drame ili neki drugi filmski žanrovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Najbolje drame: Calm at Sunset

Godina filma: 1996

Filmski žanr: Drama

Režija: Daniel Petrie

Uloge: Richard Bright, Kate Nelligan, Melvin Van Peebles, Kevin Conway, Gretchen Mol i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

18-godišnji James Pfeiffer napušta fakultet i odlučuje postati ribar poput svog oca. Margaret i Russell jako su uzrujani zbog sinove odluke.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati. Većina filmskih žanrova ima svoj prototip u drugim umjetničkim izričajima, osobito u književnim žanrovima.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Calm at Sunset i ako jeste, koja je vaša ocjena filma i koje su vam najbolje drame koje ste pogledali do sada? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: