The Water Diviner (2015): Drame, povijesni i ratni filmovi

The Water Diviner (2015): Drame, povijesni i ratni filmovi
Photo: YouTube Movieclips Trailers

Ispod možete vidjeti kratak opis za dramu, povijesni i ratni film The Water Diviner. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

The Water Diviner

Godina filma: 2015

Filmski žanr: Drama, akcija, povijesni film, ratni film

Režija: Russell Crowe

Uloge: Russell Crowe, Robert Mammone, Max Benitz, Jai Courtney, Yilmaz Erdogan, Deniz Akdeniz i drugi.

Kratak opis radnje filma:

The Water Diviner je dramski i ratni film iz 2015. godine u kojem glumi i režirao ga je Russell Crowe. Jedan Australac putuje u Tursku nakon bitke za Galipolje kako bi pokušao pronaći svoja tri nestala sina koja su nestala u akciji.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

Većina filmskih žanrova ima svoj prototip u drugim umjetničkim izričajima, osobito u književnim žanrovima.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Teenage Vampire (2020): Najbolje fantazije i komedije

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Water Diviner i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: