Bengalska mačka je mačka lijepog egzotičnog izgleda

Bengalska mačka je mačka lijepog egzotičnog izgleda
Osnovne informacije o bengalskoj mački

Bengalska mačka spada u kratkodlake mačke. Krzno joj je gusto i svilenkasto. Oči su joj ovalne i udaljene. Bengalske mačke imaju oči uglavnom zlatne boje, ali mogu biti i zlatno-zelene. Uši su srednje-male veličine. Ova mačka ima široku glavu ovalnog oblika, malo je duža nego što je šira. Nos je veliki i širok. Njuška im je puna, sa izraženim jagodicama i jakom vilicom. Vrat je dugačak i mišićav. Tijelo je dugačko, noge su srednje dužine a stopala su velika i okrugla.

U kojim bojama dolazi bengalska mačka

Bengalska mačka dolazi u raznim bojama i nijansama. Mogu biti braon točkaste, braon prošarane, sa pečatima. Točke mogu biti crne ili varijacije braon boje. Prošarane mogu biti raznih boja sa horizontalnim varijacijama.

Karakteristike

Ovo je mačka egzotičnog izgleda, razigrana je i pametna. Spada u grupu srednjih i velikih mačaka. Mišićava je. Mačke imaju u prosjeku od 3 do 5 kg, a mačori od 5 do 8 kg. Ove mačke vole vodu i igraju se u sudoperu ili tuš kabini. Mačka se lako navikava na povodac. Vole da skaču i da se penju na visoka mjesta. Brzo uče trikove. Od četvrte generacije pa na gore se smatraju domaćim mačkama.

Održavanje

Bengalska mačka se lako održava. Redovno češkanje i malo četkanja se preporučuje.

IZVOR: vasa-macka.blogspot.com

Možda će vas zanimati i ovo: