Vestern filmovi: Apache Junction (2021)

Vestern filmovi: Apache Junction (2021)
Photo: YouTube Saban Films

Ispod možete pročitati kratak opis za film Apache Junction. Ako vas zanimaju još neki vestern filmovi ili neki drugi filmski žanrovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Dobri vestern filmovi: Apache Junction

Godina filma: 2021

Filmski žanr: Vestern, akcija, kriminalistički film

Režija: Justin Lee

Uloge: Trace Adkins, Stuart Townsend, Phil Burke, Victoria Pratt, Thomas Jane i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Apache Junction je staro zapadno uporište bezakonja, utočište za lopove i hladnokrvne ubojice. Kad novinarka velikog grada Annabelle Angel stigne u grad i postane meta, u pomoć joj priskače ozloglašeni oružani napadač Jericho Ford.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Vestern

Vestern (eng. Western) je žanr stvaralaštva u književnoj, filmskoj, radijskoj televizijskoj, strip i drugim umjetnostima. Vesterni uglavnom tematiziraju događaje koji se uglavnom odvijaju u drugoj polovici 19. stoljeća na Zapadu Sjedinjenih Država (poznat kao Američki Stari Zapad ili Divlji zapad), ali u i Zapadnoj Kanadi i Meksiku. Neki vesterni smješteni su u ranija razdoblja kao što je Bitka za Alamo 1836., no oni se uglavnom odvijaju u vremenu nakon Američkog građanskog rata i prije kraja Indijanskih ratova 1890., iako postoji nekoliko “kasnih vesterna” (npr. Divlja horda), dok su neki smješteni u doba Meksičke revolucije 1920.

NE PROPUSTI  Karen (2021): Najbolje drame i kriminalistički filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Apache Junction i ako jeste, koja je vaša ocjena filma i koji su vam najbolji vestern filmovi koje ste pogledali do sada? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)