Bog će nadoknaditi sve što vam je đavao ukrao

Bog će nadoknaditi sve što vam je đavao ukrao
Božja pomoć

Vaš nebeski Otac Bog vas toliko voli da će izliječiti svaku emociju, pomoći vam da ponovno zavolite i obnoviti sve što vam je đavao ukrao.

Mnogi od nas prošli su kroz traumatične i bolne okolnosti u životu koje su nas ostavile duboko povrijeđene, iskorištene, zlostavljane i odbačene. Kao rezultat toga, mentalno smo i emocionalno ozlijeđeni.

Mnogi se i dalje boje budućnosti i sumnjaju da će ikada biti sretni. Ta iskustva mogu iskriviti našu sliku o Bogu. Možemo se pitati: “Kako dobar Bog dopušta da nas na ovaj način drugi povrijede?”

Bog, Božja ljubav i milost nikada nas nisu iznevjerili

Moramo ponovo potvrditi da nas, bez obzira što drugi ljudi rade s nama i kakve kušnje smo iskusili, Bog ljubi bezuvjetnom ljubavlju. Potpuno je svjestan svake povrede koju doživimo i svake suze koju prolijemo. U stvari, naš nebeski Otac već radi na poboljšanju stvari. Loše u našem životu će se zapravo pretvoriti u naše dobro.

Sveto pismo nam obećava: “A znamo da onima koji ljube Boga sve okreće Bog na dobro …” (Rimljanima 8, 28) Ne možemo uvijek razumjeti zašto Bog dopušta da se stvari dogode, ali možemo Mu vjerovati da će to nekako okrenuti za naše dobro.

Pravedni Job trpio je bol i gubitak

Život Joba dobar je primjer kako je Bog Bog obnove. Job je bio čovjek o kojemu je Bog mogao samo dobro reći. Rekao je Sotoni: “Nisi li zapazio slugu moga Joba? Njemu na zemlji nema ravna. Čovjek je to neporočan i pravedan, boji se Boga i kloni zla!” (Job 1, 8)

No, unatoč Jobovoj dobroti, Sotona ga je mrzio i namjeravao uništiti njega, njegovu obitelj i sve ono što je posjedovao. Ali kroz sav svoj gubitak i bol Job nikada nije izgubio vjeru i predanost da časti Boga. Njegova vlastita supruga čak ga je pokušala nagovoriti da “prokune Boga i umre.” Job joj je zamjerio tu glupost i loše savjete. Također je izjavio svoje nepokolebljivo pouzdanje u Boga: “Pa da me i ubije, opet ću se uzdati u njega” (Job 13, 15)

Nakon što je Job prošao vrijeme kušnje i muke, Bog je iskoristio sve loše što se dogodilo za njegovo dobro. Kad se Job pokazao vjernim Bogu u svim okolnostima, Bog mu je vratio radost, mir, zdravlje, djecu, materijalno bogatstvo. Job je živio dobar dug život, a njegovi su se posljednji dani pokazali boljima od prijašnjih dana. Bog mu je vratio dvostruko za sav njegov prethodni gubitak.

Bog će učiniti isto za vas

Vaš nebeski Otac vas toliko voli da će izliječiti svaku emociju, pomoći vam da ponovno zavolite i obnoviti sve što vam je đavao ukrao. Vaši će posljednji dani biti bolji od prvih. Izaći ćete snažniji i sretniji nego što ste bili.

Zato se riješite svakog negativnog ili ogorčenog razmišljanja. Prestanite hodati uokolo osjećajući se povrijeđeno, potišteno i razmišljajući o prošlosti. Ponovno potvrdite svoju vjeru u Božju ljubav i dobrotu.

Svakodnevno se molite i provodite vrijeme s Bogom. Dajte sve od sebe da živite dobar i pravedan život vjere koja zadovoljava Boga. Recite drugima o promjenama koje je Isus učinio u vašem životu. Samo Bog može iznova blagosloviti vaš život na način za koji nikada niste smatrali da je to moguće.

Izvor: www.novizivot.net

Možda će vas zanimati i ovo: