The Misfits (2021): Filmovi Rennyja Harlina

The Misfits (2021): Filmovi Rennyja Harlina
Photo: YouTube Paramount Movies

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, triler i avanturistički film The Misfits, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film The Misfits

Godina filma: 2021

Filmski žanr: Akcija, avantura, triler

Režija: Renny Harlin

Uloge: Rami Jaber, Pierce Brosnan, Mike Pirat Nitipaisalkul, Gonzalo Menendez, Jamie Chung i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Čak ni savezni zatvor maksimalnog osiguranja ne može zadržati Richarda Pacea, briljantnog međunarodnog lopova.
No, njegov odvažni bijeg i visokooktanska potjera automobilima, izmičući FBI-u i policiji, završavaju tako što ga hvataju The Misfits, skupina modernih Robina Hooda.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Triler

Triler (eng. thriller) je široki žanr koji obuhvaća film, književnost i televiziju. Triler karakteriziraju dinamika, neprestana akcija i vješti junaci koji moraju osujetiti planove moćnijih i bolje opremljenih zlikovaca. Često se koriste književna sredstva kao što su napetost, skretanje pozornosti i napeti završetci.

NE PROPUSTI  Mickeys Tale of Two Witches (2021): Disney filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Misfits i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: