Bolji odnos između majke i kćerke treba poboljšati

Bolji odnos između majke i kćerke treba poboljšati
Korisni savjeti u životu

Moja mama i ja imamo sjajan odnos, pun povjerenja, podrške, razumijevanja. Moram reći da se za bolji odnos između majke i kćerke mora raditi. Povjerenje se ne može steći preko noći (razrušiti može). Ako ste primijetile da vaše majke ponekad sumnjaju u vaše riječi, provjeravaju vas, viču na vas… To je prirodno na neki način, ali uvjeravam vas da u par koraka možete imati bolji odnos sa svojom majkom.

Bolji odnos – Zapamtite da vaša majka sve što radi, radi za vaše bolje

Za početak prihvatite da vas vaša mama ne mrzi, da vam ne želi zlo, da nije ni najmanje ljubomorna na vas! Ako vaša majka radi težak posao, samo zato što nije završila fakultet, logično je da će vas tjerati da učite, jer želi da radite ugodan i bolje plaćen posao. Dakle, sve što radi, sve što govori, govori i radi za vaše dobro! Ona želi da vi imate najljepši mogući život. Želi da vas sačuva od svega lošeg, a ponekad to radi na pogrešan način.

Pričajte joj o svom danu

Kada dođete iz škole, odvojite vrijeme da ispričate vašoj mami sve o vašem danu. Pričajte šta ste radili na matematici, ispričajte joj nešto zanimljivo što se desilo, ispričajte joj o tome šta je neki vaš prijatelj iz razreda rekao… Ispričajte joj dosta toga.

Bolji odnos – Što više o svom danu, životu, izlascima govorite mami, ona će vam više vjerovati

Možda neki događaji i nisu za ispričati, ali ja vam savjetujem da svojoj mami ispričate sve. Ona će vas najbolje posavjetovati, a vaša tajna ostati će sigurna. Ako postoji nešto, što znate da ona neće dobro prihvatiti, što vas može još više udaljiti, zadržite to za sebe. Dakle, ako ste tu noć izašli, prišao vam je neki sladak dečko, bez ustručavanja to ispričajte majci, naglasite da je bio kulturan, ljubazan, ali da vi niste željele da razgovarate sa nekim koga jedva poznajte. Tako će vaša majka steći utisak da ste zrela i odgovorna osoba, vrijedna povjerenja. Tako je i sa drugim stvarima.

Pomozite joj u kućnim poslovima

Ako vaša mama radi, vi dolazite iz škole prije nje, potrudite se da cijela kuća blista kada se ona vrati! Uzmite usisivač u ruke, pustite glazbu… Zatim operite suđe… Uživajte uz glazbu i uz to spremajte kuću. Vaša mama to doživljava kao obavezu, a vama je to super zabava, a i dobra vježba! Možete čak pripremiti neki jednostavan ručak. Razmislite o tome! A i inače, ne morate sve pospremiti, možete se čisto onako sjetiti da poslije ručka pospremite suđe, operete ih. Možete se sjetiti da obrišete prašinu. Vaša majka će to cijeniti!

Bolji odnos – Kada vam je mama umorna, skuhajte joj kavu ili čaj

Vaša majka je došla sa posla nervozna? Stalno prigovara, nije raspoložena za razgovor… Za vaše dobro najbolje je da u tom trenutku ne raspravljate o pravdi! Skuhajte mami kavu ili čaj, stavite uz to neki slatkiš. Ako nemate ništa pri ruci, strčite do obližnje samoposluge po običnu čokoladicu! Servirajte joj sve to na jedan poslužavnik, napišite neku poruku, poput: I kad si nervozna, ti si najbolja mama na svijetu!

Pitajte je za savjet

Zamolite majku da odvoji vrijeme za vas, da možda prošetate, izađete na kavu ili ipak se samo osamite negdje u kući. Ispričajte joj vaš problem i pažljivo saslušajte šta će reći. Moguće je da će vas kritizirati, ali pažljivo je slušajte. Na kraju joj recite da se slažete sa njom i da ćete poslušati sve što je rekla, bez izuzetka.

Barbarini savjeti

IZVOR: blogzadjevojke.blogspot.com

Možda će vas zanimati i ovo: