Molitva za unutarnji mir koja vam je potrebna

Molitva za unutarnji mir koja vam je potrebna
Molitva

Molitva za unutarnji mir vam je možda ovih dana potrebna? Je li vaše srce uznemireno? Osjećate li se kao psalmist, koji je pitao svoju dušu: „Što si mi, dušo, klonula i što jecaš u meni?“ Jedan od najtežih dijelova poznavanja mira je razumijevanje kako to nema nikakve veze s kontrolom.

Ako imate problema s povjerenjem ili pronalaženjem riječi molitve usred vihora zastrašujućih oluja, slobodno ponudite ove riječi Gospodinu sada u molitvi za unutarnji mir!

Molitva za unutarnji mir

O Gospodine, ponekad se moja utroba osjeća kao bojna zona, gdje raketa pada preblizu kuće. Drugi puta sam uhvaćena u beskrajnoj oluji, s mislima koje lete van kontrole. Zbunjenost vlada, a poraz puže da ukrade moju radost.

Trebam tvoj unutarnji mir – duboko dolje u tvom srcu – koji ostaje sa mnom dan i noć i govori pouzdano u vjetar. Smiri moj tjeskobni duh, Gospodine; od svih napada „ako samo“ i „što ako“ koje me ispunjavaju nepotrebnim brigama.

Znam da je povjerenje veliki dio doživljavanja mira i taj strah nema mjesta u mom životu. Većina stvari o kojima brinem ili strahujem se uopće ne dogode. Tako proglašavam moje povjerenje u tebe. Oslobađam uzde svog života i opet tražim da preuzmeš kontrolu.

Možda trebam moliti ovu istu molitvu svaki dan, ali sam umorna od ludila života koji napušta moj ​​raspored i moje misli bez ikakve marže. Trebam više od tebe, Gospodine, i manje od mene.

Predajem se i priznajem: ne mogu kontrolirati ljude, planove, pa čak i sve moje okolnosti, ali mogu prinijeti te stvari tebi i usredotočiti se na tvoju dobrotu. Hvala Ti danas za svaki dobar dar što si dao, svaki blagoslov koji si poslao, svaki oprost koji nisam zaslužila, i da, za svako iskušenje koje si dopustio u mom životu.

Gospodine, trebam Tvoj mir

Donosiš dobro iz svake okolnosti, ako se samo prepustim i vjerujem ti. Znam kada molim i zahvaljujem ​​umjesto brige, obećao si da mogu doživjeti vrstu mira koja je iznad svakog razuma. To je tvoja vrsta mira, Gospodine. I ona za kojom žudim.

Kad god sam pod stresom, u tjeskobi ili strahu, pomozi mi sjetiti se dotrčati tebi. Ti si jedini koji može smiriti moje strahove i okončati moje gnjevno ponašanje. Bilo u trivijalnim ili teškim pitanjima, znam da ne samo da ćeš mi dati mir; Gospodine, ti ćeš biti moj mir. A kad Ti se približim – u molitvi, u čitanju Tvoje Riječi, u pomaganju drugom, tjeranju u mojih misli od sebe – ti ćeš biti tamo, izbliza i osobno.

Ne mogu se nositi s ovim vremenima sama, Gospodine. Hoćeš li govoriti mirno i umiriti moje oluje, ili me držati za ruku dok hodamo kroz njih zajedno? Hoćeš li donijeti istinske mudrosti onih koji su prošlislična vremena, u moj život? Hvala ti, Gospodine. Vjerujem ti.

U ime Onoga koji čini da vjetar i valovi stanu, Amen.

Autorica: Rebecca Barlow Jordan

Prijevod: Blaženka Š.

Izvor: www.crosswalk.com

Prenosi: www.novizivot.net

Možda će vas zanimati i ovo: