Citati Julesa Vernea koji su uvijek zanimljivi

Citati Julesa Vernea koji su uvijek zanimljivi
Citati

U ovoj objavi su vam na raspolaganju za čitanje citati Julesa Vernea. Ti citati su bili i ostati će zanimljivi, te će vas isti dobro natjerati na razmišljanje. Jules Verne je bio francuski pisac romana za djecu i odrasle, pionir znanstvene fantastike. Ako vas zanima, možete pročitati neke citate Sartrea. Ugodna zabava.

Najbolji citati Julesa Vernea

Sve što jedan čovjek može smisliti, drugi će ljudi i ostvariti.
Jules Verne

Stvarnost nam daje činjenice tako romantične, da ni mašta ne može da ih iznjedri.
Jules Verne

Uprkos mišljenjima nekih zatucanih ljudi, koji bi zatvarali i ograničili ljudsku rasu samo na ovu planetu, kao u nekom čarobnom krugu koji se ne može prekoračiti, jednog dana ćemo putovati na Mjesec, na planete i zvijezde istom brzinom i sa istom sigurnošću kao što sada putujemo od Liverpoola do New Yorka!
Jules Verne

Koliko još možemo da idemo? Gdje su konačne granice u potrazi za putovanjima? Da li će čovječansto biti zadovoljno samo kada putovanja u svemir postanu lako dostupna i pristupačna?
Jules Verne

Vlakovi, kao vrijeme i plima, ne zaustavljaju se ni za koga.
Jules Verne

Super citati

More je sve. Ono pokriva sedam desetina zemljine površine. Ono odiše čistoćom i zdravljem. Ono je beskrajna pustinja, gdje čovjek nikada nije usamljen, jer osjeća da život ključa na sve strane.
Jules Verne

Vjerovao je u to, kao što dobra žena vjeruje u Levijatana (morsko čudovište iz Biblije) – vjerom, ne logičnim razmišljanjem.
Jules Verne

Putovanje nam omogućava da obogatimo naše živote novim iskustvima, uživamo i da se obrazujemo, da naučimo da poštujemo druge kulture, uspostavimo prijateljstva, i iznad svega da doprinesemo međunarodnoj saradnji i miru širom svijeta.
Jules Verne

Zemlji nisu potrebni novi kontinenti već novi ljudi.
Jules Verne

Mi možemo da se zalažemo za ljudske zakone, ali ne smijemo da zanemarimo prirodne zakone.
Jules Verne

Najljepši citati Julesa Vernea

Sloboda je vrijedna plaćanja.
Jules Verne

Gdje je života, tu je i nade.
Jules Verne

Koji su vam naj citati Julesa Vernea? Možete nam reći u komentarima ove objave i navesti još neke citate. Hvala

Možda će vas zanimati i ovo: