Fear and Loathing in Aspen (2021): Biografski filmovi

Fear and Loathing in Aspen (2021): Biografski filmovi
Photo: YouTube Shout! Factory

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu i biografski film Fear and Loathing in Aspen, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Fear and Loathing in Aspen

Godina filma: 2021

Filmski žanr: Drama, biografija

Režija: Bobby Kennedy III

Uloge: Weston Cage, Blake Lindsley, Weston Coppola Cage, Jay Bulger i drugi.

Kratak opis radnje filma:

Film je istinita priča o znatiželjnom, bizarnom i zabavnom nastojanju Huntera S. Thompsona da sedamdesetih godina 20. stoljeća bude šerif okruga Pitkin.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

Većina filmskih žanrova ima svoj prototip u drugim umjetničkim izričajima, osobito u književnim žanrovima.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

NE PROPUSTI  Auschwitz (2011): Drame, ratni i povijesni filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Fear and Loathing in Aspen i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: