Fear and Loathing in Aspen (2021): Biografski filmovi

Fear and Loathing in Aspen (2021): Biografski filmovi
Photo: YouTube Shout! Factory

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu i biografski film Fear and Loathing in Aspen, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Fear and Loathing in Aspen

Godina filma: 2021

Filmski žanr: Drama, biografija

Režija: Bobby Kennedy III

Uloge: Weston Cage, Blake Lindsley, Weston Coppola Cage, Jay Bulger i drugi.

Kratak opis radnje filma:

Film je istinita priča o znatiželjnom, bizarnom i zabavnom nastojanju Huntera S. Thompsona da sedamdesetih godina 20. stoljeća bude šerif okruga Pitkin.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

Većina filmskih žanrova ima svoj prototip u drugim umjetničkim izričajima, osobito u književnim žanrovima.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

NE PROPUSTI  The Lady Hermit (1971) je zanimljiv dramski film

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Fear and Loathing in Aspen i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.