The Lady Hermit (1971) je zanimljiv dramski film

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu i akcijski film The Lady Hermit, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanmaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

The Lady Hermit (1971) je zanimljiv dramski film
Photo: Screenshot YouTube video Ultim8 Fight Clan

Film The Lady Hermit

Godina filma: 1971

Filmski žanr: Akcija, drama

Režija: Meng Hua Ho

Uloge: Sammo Kam-Bo Hung, Cheng Pei-pei i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Mlada učenica kung fua je u potrazi za povučenim učiteljem istočnjačkih borilačkih vještina kako bi mogla pobijediti zlog Crnog demona.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

NE PROPUSTI  Barbarossa (2009): Najbolji ratni i povijesni filmovi

Filmsko djelo je cjelovit te društveno i doživljajno svrhovit filmski proizvod. Film i kinematografiju sustavno proučava humanističko-znanstvena disciplina filmologija.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Lady Hermit i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: