Joni (1979) je zanimljiv film

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu i biografski film Joni, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmovi i filmski žanrovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili naziv filma i kliknete “Search”.

Joni (1979) je zanimljiv film
Photo: Screenshot YouTube video Billy Graham Evangelistic Association

Film Joni

Godina filma: 1979

Filmski žanr: Drama, biografija

Režija: James F. Collier

Uloge: Betsy Jones-Moreland, Ernie Hudson i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film se temelji na istoimenoj i životopisnoj knjizi čiji su autori Joni Eareckson Tada i Joe Musser. Joni postaje paralizirana nakon što je pretrpjela tešku nezgodu pri plivanju kada je imala samo 17 godina. Suočena sa tim stanjem i tim novim životom, ona uči slikati koristeći usta i pronalazi snagu u svojoj novoj kršćanskoj vjeri.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirat.

IZVOR: Wikipedija

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

NE PROPUSTI  Christopher Columbus: The Discovery (1992)

IZVOR: Wikipedija

Da li ste pogledali film Joni i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zzahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)