Goveđa pečenica na žaru

Ispod možete vidjeti recept kako se priprema goveđa pečenica na žaru s limunom i peršinom. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za rižoto od artičoka” ili “Rižoto od artičoka” i kliknete “Search”.

Goveđa pečenica na žaru
Kuhanje i zdrava hrana

Vrlo ukusna goveđa pečenica na žaru

Sastojci za 1 osobu:

– 125 g goveđe pečenice u jednom komadu
– sol
– 1/2 male žlice kosanog peršina
– 1 režanj limuna

Priprema

Očistite meso od eventualne masnoće, onda ga lagano batićem stucite. Pecite ga na žaru dvije ili tri minute sa svake strane (sredina mesa mora biti krvavocrvene boje). Odmah ga poslužite na već zagrijanom tanjuru, pospite kosanim peršinom i prelijte sokom od limuna.

Varijanta sa senfom

U tavici zagrijte 10 g maslaca i na njemu pecite tri minute goveđu pečenicu, zatim je posolite i pospite kosanim peršinom. Okrenite je na drugu stranu, pecite, posolite i pospite kosanim peršinom, pa stavite u zagrijan tanjur i prelijte je njezinim sokom. Poslužite pečenicu s krišom limuna. Takva se pečenica može pripremiti i prelivena konjakom, senfom a i zapaljena!

Da li ste isprobali ovaj recept kako se priprema goveđa pečenica na žaru? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Pročitaj još: Kuhanje

Kuha se u vodi ili na pari na 100 °C. Osim kuhanja hrana se termički može još pripremati i pečenjem ili pirjanjem. Oba načina hranu termički obrađuju na temperaturi od preko 100 °C, s tim što se pirjanje odvija na nešto nižoj temperaturi, bliže 100 °C.

Kuhanjem se pripravljaju juhe, gulaši, razna jela koja se jedu žlicom ili pak jela poput kuhanog povrća, mesa ili tjestenine.

Vrela tekućina, najčešće voda omekšava namirnice, koje se kuhaju i tako postanu lakše probavljive. Neka jela dugo se kuhaju, a neka u kratkom vremenu. Kuhanjem se može smanjiti udio vitamina i minerala u povrću, voću i mesu.

NE PROPUSTI  Recept za Gazpacho je dobar recept

IZVOR: Wikipedija

Hrana

Hrana je bilo koja tvar koja apsorpcijom u ljudskom organizmu doprinosi očuvanju homeostaze istog. Hranu u užem smislu čine sljedeći sastojci:

– Ugljikohidrati
– Bjelančevine
– Masti
– Vitamini
– Minerali

Ona čovjeku omogućava svakodnevne aktivnosti.

IZVOR: Wikipedija

Koliko puta tjedno kuhate i koje vam je najbolje jelo? Recite nam u komentarima. Hvala!

Možda će vas zanimati i ovo: