Kockice od biskvita s čokoladom: Slatka jela

Kockice od biskvita s čokoladom: Slatka jela
Najbolji recepti

U ovoj objavi možete vidjeti recept za kockice od biskvita s čokoladom. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka jela ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za veliku svadbenu tortu” ili “Velika svadbena torta” i kliknete “Search”.

Kockice od biskvita s čokoladom

Sastojci za biskvitnu smjesu:

– 5 dag maslaca
– 25 dag šećera
– 1 paketić vanilin šećera
– 2 žumanjka
– 30 dag brašna
– 1 omot praška za pecivo
– 2 dl mlijeka
– 2 bjelanjka

Glazura:

– 2 dl mlijeka
– 10 dag čokolade
– 25 dag šećera
– 20 dag margarina
– 20 dag kokosova brašna

Priprema:

Maslac se stavi u zdjelu oplahnutu vrućom vodom i miješa uz postupno dodavanje šećera, vanilin šećera i žumanjaka. Brašno se prosije zajedno s praškom za pecivo. U smjesu se umiješa naizmjence brašno i mlijeko. Zatim se tuče snijeg koji se lagano umiješa u smjesu. Smjesa se stavi u namazan i posipan lim, a površina izravna karticom. Peče se oko 40 minuta na jednoličnoj temperaturi. Kad se biskvit u limu ohladi, izreže se u male kockice. Kockice se slažu na dasku dok se glazura ne osuši. Kockice lijepo izgledaju servirane na staklenoj zdjelici na koju se stavi papirnata čipkasta ili kakva druga prostirka. Serviraju se kao i ostali konfeti uz crnu kavu.

Glazura:

Čokolada se izdrobi i stavi u mlijeko zajedno sa izrezanim margarinom i šećerom. Miješa se na slaboj vatri da pomalo kuha. Kad se smjesa počela zgušnjavati, makne se s vatre i dalje miješa dok slabo ne pokriva kuhaču, a onda se kockice umaču u glazuru.

Da li ste isprobali ovaj recept? Možete nam reći u komentarima ove objave. Hvala

NE PROPUSTI  Kesten ploške: Recepti za slatka jela

Možda će vas zanimati i ovo: