Velika svadbena torta: Recepti za slatka jela

Velika svadbena torta: Recepti za slatka jela
Najbolji recepti

Ispod možete vidjeti recept kako se pravi velika svadbena torta. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka jela ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za kolač s rogačima” ili “Kolač s rogačima” i kliknete “Search”.

Velika svadbena torta

Sastojci:

– 25 dag margarina
– 1 paketić vanilin šećera
– 1/2 l mlijeka
– korica od limuna
– 5 žumanjaka
– 50 dag šećera
– 50 dag brašna
– 2 omota praška za pecivo
– 40 dag badema
– 5 bjelanjaka

Nadjev:

– puding od vanilije
– 30 dag maslaca
– 20 dag šećera u prahu
– 10 dag badema za ukras

Priprema:

Margarin se razreže u listiće i stavi u zdjelu oplahnutu vrućim vodom da se lakše miješa. Kad je margarin pjenasto izmiješan, dodaje se pomalo sitnozrnati kristal ili šećer u prahu i dobro miješa. Zatim se umiješa jedan po jedan žumanjak i doda usitnjena korica od limuna. Brašno se s praškom prosije i doda u smjesu naizmjence s mlijekom. Kad je sve dobro izmiješano, dodaju se oguljeni samljeveni bademi i snijeg od 5 bjelanjaka.

Ukoliko je smjesa pregusta, može se dodati još malo mlijeka. Ova smjesa stavi se u namazani i folijom obloženi oblik i u manji oblik. Površina smjese poravna se karticom i torte se stave peći u ugrijanu pećnicu. Dobro je ispeći torte dan prije, kao i bademe oguliti za ukras, jer se bademi drugog dana lakše režu u tanke listiće koji izgledaju kao strugotine. Hladne torte prerežu se dva puta i nadjenu.

Velika torta obloži se kremom, na nju se stavi manja, koja se također obloži kremom. Na jednu i drugu tortu posipaju se izrezani bademi. U sredinu manje torte ubodu se dvije bijele ruže kojima su peteljke obložene masnim papirom. Torta se stavi na veliki pladanj tako da se okolo može staviti vjenčić od asparagusa, povezan bijelom svilenom vrpcom na nekoliko mjesta. Ovoj torti mjesto je na svadbenom stolu pred mladencima.

Da li ste isprobali ovaj recept? Možete nam reći u komentarima ove objave. Hvala

Možda će vas zanimati i ovo: