Mjesečevi čvorovi i karmička komponenta

Mjesečevi čvorovi i karmička komponenta
Horoskop i astrologija

Mjesečevi čvorovi otkrivaju putanju duha i svijesti, a ostatak horoskopa objašnjava kako se putovanje može odvijati. Čvorovi su točke duhovnog magnetizma, Sjeverni usmjerava u budućnost, a Južni dolazi iz prošlosti. Čvorovi utječu na podsvjesne obrasce. Južni je povezan s podsvjesnom motivacijom iz prošlosti, a Sjeverni predstavlja obrasce koje treba razviti.

Mjesečevi čvorovi: Južni Mjesečev čvor – Zona komfora

Simbol prošlosti. Označava najdublje ukorijenjene obrasce ponašanja, kombinacija je događaja, ideja, stavova i misli iz svih inkarnacija čiji su neriješeni konflikti stvorili sadašnji život. Čovjek se oslanja na južni čvor jer je siguran u njega. Neke ljude ograničava, a drugima, čiji su temelji prošlosti čvrsti i široki, samo je nešto što sadašnji život vodi ostvarenju.

On je i potencijalno najslabija točka jer su to obrasci najmanjeg otpora. Često stare metode i obrasci ponašanja dominiraju. Ako krenemo u njihovom smjeru, umjesto rastu vode kristalizaciji. Valja ga koristiti kao banku sjećanja na iskustva koja smo već prošli, no ako nema snažnih planetarnih konjukcija treba se kretati naprijed, oslanjajući se na prošlost, ne živjeći u njoj.

Sjeverni Mjesečev čvor – Put u budućnost

Simbolizira budućnost, nova iskustva koja još nisu isprobana. To je novi ciklus, sudbina koja usmjerava na najdubljim nivoima čovjekovog bića. Dok svaku prepreku pretvaramo u kamen temeljac za budući rast, on donosi nove blagodati. Simbolizira najviše područje izražaja koje se može dosegnuti u ovom životu i mora se tumačiti najboljim osobinama znaka i kuće u kojima se nalazi.

Isprva se nova iskustva doživljavaju usamljenički ali čovjek se sa svakim korakom u smjeru sjevernog čvora osjeća bolje. Život dobija značenje i nudi mogućnosti o kojima nismo ni sanjali. Sjeverni se čvor ne dostiže dok se južni ne uzdigne do najvišeg nivoa. Treba se odreći negativnih navika i sjećanja koja više nisu korisna za ovaj život. Kod sjevernog je čvora zanimljivo da koliko god ga ostvarivali, uvijek ima prostora za daljnji rast.

Vesna Keserović

IZVOR: veskes-vesnaastrolog.blogspot.com

Možda će vas zanimati i ovo: