My Dog the Space Traveler (2014): Znanstvena fantastika

My Dog the Space Traveler (2014): Znanstvena fantastika
Photo: YouTube Barnholtz Entertainmet

Ispod možete pročitati kratak opis za znanstveno fantastični film My Dog the Space Traveler, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

My Dog the Space Traveler

Godina filma: 2014

Filmski žanr: Znanstvena fantastika

Režija: Robin Christian

Uloge: Chris Lemmon, Logan Borsari, Santiago Craig i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

My Dog the Space Traveler je priča o dječaku i njegovoj avanturi unutar svemirskog portala. Dječak je izgubio psa zbog anomalije u svom dvorištu, portala koji vodi u drugu dimenziju našeg svemira.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Znanstvena fantastika

Znanstvena fantastika (engl. science fiction) umjetnički je žanr, oblik spekulativne fikcije koji se prvenstveno bavi utjecajem izmišljene znanosti i/ili tehnologije na društvo ili pojedince. Definicija znanstvene fantastike vezuje se prije svega za književna, televizijska i filmska djela, ali znanstvena fantastika utječe i na likovnu i glazbenu umjetnost.

NE PROPUSTI  Into the Storm (2014): Najbolji akcijski i triler filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film My Dog the Space Traveler i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: