Mljevena teletina s maslacem ili uljem

Mljevena teletina s maslacem ili uljem
Kuhanje i zdrava hrana

Ispod možete vidjeti recept kako se priprema mljevena teletina s maslacem ili uljem. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za Slatku kašicu od zobenih pahuljica” ili “Slatka kašica od zobenih pahuljica” i kliknete “Search”.

Mljevena teletina s maslacem ili uljem na dva načina

Sastojci za 1 obrok:

– 1 narezak (oko 50 g) nemasne teletine bez žilica i eventualnih masnih dijelova
– Malo soli
– 5 g maslaca ili ulja

Priprema

Meso se može pripremati na dva glavna načina: poslije i prije mljevenja. Koji ćete način odabrati, to je vaš izbor. Opisati ćemo oba načina, pa možete odabrati onaj koji vam je prikladniji.

1. Sirovo mljeveno meso

Mora se mljeti kod kuće tik prije upotrebe. Može se mljeti i električnim sjeckalom, tada će nastati pravi mesni pire.

Evo nekoliko različitih načina pripremanja:

a) posolite mljeveno meso, napravite od njega malu plosnatu pogačicu (ili valjušak), stavite ga između dva tanjura i kuhajte na pari iznad posudice pune kipuće vode (vatru treba smanjiti tako da kipeći voda ne izlazi iz posude), u pola kuhanja preokrenite pogačicu. Gotova je kad izvana i iznutra meso pobijeli (odnosno posivi);

b) stavite pogačicu mesa u malu posudu, poklopite je, zaronite tu posudicu u veću posudu kipuće vode i kuhajte na pari okrećući je za vrijeme kuhanja. Pogačica je gotova kad pobijeli izvana i iznutra;

c) stavite pogačicu od mesa u tavicu s neprijanjajućim dnom i, ne dodavši joj ništa, poklopite je i ostavite da se peče na umjerenoj vatri, okrenuvši je jedanput u pola pečenja, i pecite dok ne ispari sva tekućina, a meso pobijeli i omekša. Čim je meso pečeno, zgnječite ga vilicom, promiješajte, još toplo začinite svježim maslacem ili uljem.

NE PROPUSTI  Valentin torta: Najbolji recepti za slatka jela

2. Pečeno kosano meso

a) stucite meso, stavite ga bez ikakva začina u tavicu s neprijanjajućim dnom, pa poklopite da se na umjerenoj vatri peče s jedne i s druge strane sve dok ne postane mekano; posolite, iskošite, pa još vruće začinite maslacem ili uljem.

b) pecite meso nekoliko minuta na zagrijanoj (ali ne prevrućoj) rešetki (na žaru), namazanoj uljem. Kada je pečeno posolite ga, nakošite pa začinite maslacem ili uljem.

Poslužite uz prilog pirea od krumpira i leće.

Da li ste isprobali ovaj recept kako se priprema mljevena teletina s maslacem ili uljem? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: