Blood Creek (2009): Filmovi Joela Schumachera

Blood Creek (2009): Filmovi Joela Schumachera
Photo: YouTube H0rrors

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, triler i horror film Blood Creek (Krvavi zaljev), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Blood Creek

Godina filma: 2009

Filmski žanr: Akcija, triler, horror

Režija: Joel Schumacher

Uloge: Dominic Purcell, Henry Cavill, Emma Booth i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Godine 1936. Treći Reich kontaktirao je Wollners – njemačku obitelj koja živi u ruralnom okrugu Morgan u Zapadnoj Virginiji – kako bi ugostili gostujućeg znanstvenika, profesora Richarda Wirtha. Budući da im je potreban novac, prihvaćaju Wirtha u svoj dom. Wirthov veliki okultni projekt izolira Wollnerove od ostatka svijeta i čini ih igračima u užasnoj igri preživljavanja.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Triler

Triler (eng. thriller) je široki žanr koji obuhvaća film, književnost i televiziju. Triler karakteriziraju dinamika, neprestana akcija i vješti junaci koji moraju osujetiti planove moćnijih i bolje opremljenih zlikovaca. Često se koriste književna sredstva kao što su napetost, skretanje pozornosti i napeti završetci.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Blood Creek i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: