Najbolje zabavne igre: Zračni hokej

Ako obožavate najbolje zabavne igre, zračni hokej je baš kao stvoren za vas. Igra je brza, zahtijeva spretnost. S prstom kontrolirajte plavi reket, te kada prvi zabijete 15 golova, pobjednik ste.

Najbolje zabavne igre: Zračni hokej
Zračni hokej – air hockey

 Zračni hokej sigurno spada u najbolje zabavne igre

If you love fun games, air hockey is good choice. Control the blue paddle with your finger. There is only one rule: Be the first to score 15.

Koje su vama najbolje zabavne igre? Recite nam u komentarima. Hvala!

Pročitaj još: Igra

Igra je aktivnost jedne ili više osoba koja služi za razonodu i zabavu. Bit igre je postići neki cilj pridržavajući se zadanih pravila.

Igra se, najopćenitije, razlikuje od ručnoga ili intelektualnog plaćenog rada, iako se te dvije aktivnosti u nekim aspektima prepleću. Dobar primjer za izrečenu tvrdnju je sport, koji po svim značajkama pripada kategoriji igara, međutim, u profesionalnim okvirima poprima odlike koje se obično vežu za tradicijsko shvaćanje rada.

Ključne sastavnice igre su motivacija za dostizanje nekog cilja, pravila te interakcija, odnosno, kontakt između sudionika. Mnoge igre upravo poradi pobrojanih elemenata imaju obrazovnu ulogu jer sudionike tjeraju na usvajanje novih znanja i vještina.

IZVOR: Wikipedija

Hokej na ledu

Hokej na ledu jedan je od najdinamičnijih zimskih sportova. Hokej je timski sport koji se igra na umjetnim ili prirodnim ledenim površinama, a najpopularniji je u zemljama s dugim, hladnim zimama. Iznimno je popularan u Sjevernoj Americi, istočnoj, sjevernoj i srednjoj Europi i istočnoj Aziji. Krovna organizacija hokeja na ledu IIHF (International Ice Hockey Federation) ima 64 članice, a lige spomenutih zemalja smatraju se najjačima. Na Zimskim je Olimpijskim igrama hokej prisutan od 1924. godine. Najjača je profesionalna liga sjevernoamerička NHL (eng. National Hockey League, ili Nacionalna hokejaška liga) u kojoj se natječe 30 klubova, od čega 23 iz SAD-a, te 7 kanadskih.

Povijest

Igre u kojima se zakrivljenom palicom udara predmet raznih oblika poznate su odavno. Naziv ‘hokej’ koristi se od 16.st., a porijeklo riječi nije razjašnjeno; možda potječe od starofrancuske riječi hoquet koja je označavala pastirski štap, a možda i od staronizozemske riječi hokkie (umanjenica od hok; pseća kućica ili koliba) korištene za označavanje gola). Mnoge su se takve igre igrale na travi, a gdje se to moglo i na ledu, na smrznutim jezerima, rijekama ili kanalima.

IZVOR: Wikipedija

Možda će vas zanimati i ovo: