Natalna karta i zašto treba upoznati svoju kartu

Natalna karta i zašto treba upoznati svoju kartu
Horoskop i astrologija

Kada je u pitanju natalna karta, pomoću te karte mogu se saznati prošlost i budućnost osobe. Ali, ono što je još važnije, ona nam ukazuje na životni put, na način kako upoznati sebe, svoje unutrašnje biće, kako da se približimo svojoj duši, svojoj pravoj prirodi. Kada smo udaljeni od svog unutrašnjeg bića, nezadovoljni smo, osjećamo se izgubljeno, blokirano, neispunjeno.

Ne uočavamo u čemu je problem i gdje je rješenje i sve više se udaljavamo od svoje prave prirode. Otuda puno nesretnih i promašenih života. Analiza natalne karte otkriva tko ste vi zaista, čemu teži vaša duša, kojim putem treba ići (šta treba naučiti) da bi došao do sebe i tako našao mir i ispunjenje. Nažalost, mnogi potroše svoj život, a da tu lekciju ne nauče. Mnogi se pomire sa mišlju da im je tako “suđeno” i da se tu ništa ne može izmijeniti.

Natalna karta otkriva tko smo

Ako znamo da smo duša koja je živjela ovozemaljski život u više inkarnacija, onda nam je jasno da su te inkarnacije povezane sa našim sadašnjim putem. Psiholozi to zovu prenatalnim utjecajem. Mnogo toga donijeli smo u ovaj život iz prošlih života (talenti, obrasci ponašanja, neobjašnjivi strahovi, “čudne” sklonosti i interese). Natalna karta otkriva tko smo i kakvi smo bili u prošlom životu, te kako to utječe na naš sadašnji život. Ona nam otkriva koje karmičke lekcije treba da naučimo. Kada su te lekcije naučene, tek onda se određena polja života, koja su bila blokirana, odblokiraju.

Ponekad je teško shvatiti koju lekciju treba da naučimo i predugo ostajemo zaglavljeni u zastarjelim karmičkim obrascima, te samim tim ne ostvarujemo svoje pune potencijale. Nekada je u pitanju blokada jednog polja (ljubav, financije), a nekada su blokirana sva polja i osoba kao da ne živi svoj život, posmatrač je života. Detaljna analiza cijele natalne karte jasno ukazuje na korijen blokada, kao i koja se karma prenosi iz prošlih inkarnacija. Mnoge nejasnoće mogu biti razjašnjene kada putem natalne karte osvijestimo gdje imamo da isplatimo karmu i zbog čega je to tako.

NE PROPUSTI  Bijela magija za novac, sreću i posao

Lekcije u prošlim inkarnacijama

U nekim natalnim kartama nedvosmisleno je prikazano da, dok se određene lekcije ne nauče, pozitivni i jaki tranziti (velika podrška mnogih planeta za uspjeh, blagostanje, obilja) neće imati nikakav utjecaj na nas, tj. neće nam pomoći da ostvarimo uspjeh iako su periodi povoljni. Neki su te lekcije savladali u prošlim inkarnacijama i sada žive rasterećeno i nemaju otpore na svom putu. Za njih kažemo da su rođeni pod sretnom zvijezdom, a zapravo eto u čemu je stvar.

Natalnu kartu ne treba gledati kao konačnu presudu zvijezda. Mi možemo utjecati na svoj život (osim na karmički određene stvari), svojom voljom. Mi smo krojači svoje sudbine i ne treba da za svoj život krivimo zvijezde. Ali, možemo da otkrijemo šta nam poručuju i kako najbolje da iskoristimo mogućnosti. To je prava svrha natalne karte!

Recimo, za mnoge je veoma bitno polje braka. Natalna karta, između ostalog, može ukazati kada je dobar životni period za ulazak u brak, te će bračne vode biti mirne i stabilne, a kada bi donijeo loš brak, pun trzavica, problema, doveo do razvoda. Putem natalne karte saznajemo da li je brak karmički i šta to zapravo znači.

Natalna karta može biti od velike pomoći

Analiza natalne karte djeteta može pomoći roditeljima da bolje razumiju svoje dijete, shvate njegove specifičnosti, talente, njegovu prirodu, koje su njegove životne lekcije i životna svrha. Pomoću ovih saznanja manje ćemo kao roditelji lutati u ozbiljnom i odgovornom “poslu” odgajanja djeteta i prevladati mnoge zamke roditeljstva. Većina natalnih karata ukazuju na probleme u životu osobe koji su izazvani pogrešnim odnosom roditelja prema djeci u periodu odrastanja. Zbog tih pogrešaka stječu se različiti kompleksi, loši obrasci ponašanja, uvjerenja koja ne služe, koče i ograničavaju osobu da ispunjeno živi, pokaže svoje potencijale, bude sretna i uspješna, samosvjesna, samouvjerena.

NE PROPUSTI  Sanjarica za slovo J: Tumačenje snova po abecedi

Ljudi na različite načine gledaju na natalnu kartu. Puno je tu predrasuda, pogrešnih uvjerenja, zloupotreba, površnosti. Analiza natalne karte nam poručuje kako razumjeti, promijeniti i popraviti svoj život. Ona nije presuda! Daje nam odgovore i nudi rješenja. Može biti od velike pomoći, može nam otvoriti oči.

Nevena Ranković

IZVOR: astro13lovers.blogspot.com

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)