Brak i veze: Što žene ne bi trebale reći muževima

Muž i žena

Kada su u pitanju brak i veze, bitno je čvrsto i obostrano poštivanje partnera, a posebno kada se sklopi brak. Brak je početak zajedničkog života te što on dulje traje, muž i žena moraju više razgovarati i biti zajedno u svakom dobru i zlu. Pročitajte ispod 9 rečenica što žene nikada ne bi trebale reći svojim muževima.

1. Brak i veze: “Ne poštujem te.”

Većina parova koji su dovoljno vremena proveli u braku, shvaćaju da su muškarci skloni želji i potrebi za poštovanjem iznad svih drugih potreba. Poražavajući je udarac kada žena svojem mužu kaže da ga ne poštuje. Ove riječi će dovesti do povreda na kojima će trebati puno raditi da bi iscijelile.

2. “Zašto to radiš?”

Nepoštivanje muža isto tako može biti ako žena uvijek dovodi u pitanje njegove odluke. Muškarcu je potrebno da njegova žena cijeni i vjeruje u njegovo mišljenje i odluke, čak i ako se ponekad pokaže da je u krivu. To znači da ne bi trebala stalno propitkivati njegovo znanje na način: “Zašto to kažeš?”, ili osporavati njegove odluke pitanjem: “Zašto jednostavno ne staneš i poslušaš savjet?”

3. Brak i veze: “Možeš li išta napraviti kako treba?”

Muškarac želi da njegova supruga vjeruje u njega i njegove sposobnosti. Muškarac ne želi čuti: “Možeš li išta napraviti kako treba?”, ili riječi kao što su: “Ti nisi majstor: nazvati ću vodoinstalatera”, ili “Sport nije za tebe. Pitat ću Johna da ga nauči igrati nogomet.” Muškarac ne želi biti oboren prije što mu je uopće dana prilika.

4. “Rekla sam ti.”

Nitko ne želi da ga se podsjeća kad učini nešto krivo, ali ova fraza tome zadaje dodatni udarac. Osim što pokazuje da je muž u nečemu bio u krivu, također naizgled govori kako je ona u pravu. To je omalovažavajuća i ponižavajuća fraza koja može poslužiti da se žena osjeća bolje o sebi i njezinoj vlastitoj odluci, ali u tom procesu ona umanjuje svog muža.

NE PROPUSTI  Čestitke nećakinji za rođendan koje će je posebno oduševiti

5. Brak i veze:  “Moramo razgovarati.”

Osim što ova fraza može ukazati na hitnost situacije, obično se promatra kao znak da je muž učinio nešto loše ili se dogodilo nešto jako ozbiljno. To nije najbolji način da započnete ozbiljnu temu. Također može zvučati ponižavajuće. Ako želite razgovarati, možda je bolji način da postavite izjavu u obliku pitanja, kao na primjer: “Možemo li večeras razgovarati o nečemu važnom?”, ili “Kada bi danas bilo zgodno vrijeme da porazgovaramo o nekim stvarima?”

6. “Jednostavno te više ne volim. Želim se razvesti.”

Postoje li riječi koje mogu zaboljeti više od ovih? A ipak tako često ljudi misle da je “ljubav” samo emocija. Ljubav je odluka, a ne samo emocija. Riječ “razvod” se u braku nikada ne bi trebala koristiti. Jednom kad se ove riječi izgovore, ne mogu se više povući. Uz pomoć, par se može iscijeliti od ove vrste boli, ali zašto se uopće dovesti do toga?

7. Brak i veze: “Zaboravi… napraviti ću to sama.”

Kada žena ovo kaže mužu, zapravo ga ponižava i čini da se osjeća nesposobnim. Drugim riječima, ona mu govori: “Ne vjerujem da to možeš napraviti ni blizu kao ja.”

8. “Nikada se nisam trebala udati za tebe.”

Kada žena ovo kaže svom mužu, zapravo govori da je on kriv za sve njihove bračne probleme. Da je sve njegova krivnja.

9. Brak i veze:  “Zašto ne možeš biti poput…?”

Kada kažete na primjer: “Zašto ne možeš biti poput Johna?” (suprugov prijatelj), ono što uistinu govorite je: “Nisi ono što sam očekivala. Nisi dovoljno dobar kao muž.”

Čuvajmo svoje jezike kao što čuvamo svoj novac, vrijeme i druge stvari. Ono što govorimo može učiniti mnogo dobra, ali sa samo nekoliko kratkih riječi možemo učiniti toliko mnogo štete. Koristimo naše riječi na način da bismo izgrađivali, a ne rušili.

NE PROPUSTI  Mudre ljubavne poruke koje oduševljavaju

Autor: Mark Merrill; Prijevod: Vesna L

IZVOR: www.markmerrill.com

PRENOSI: www.novizivot.net

Možda će vas zanimati i ovo: